Alarm sistemi kurarken önemli olan kısım kullandığımız cihazın markasıdır. Alarm sitemini kullanırken telefon ile müdahale edebilmek yada internet üzerinden yönetmek için önereceğim PARADOX alarm’dır. Çoğu kullanıcı DSC alarm sistemini önermekte fakat bu alarm sisteminde telefondan yönetme özelliği mevcut değildir. Ayrıca DSC alarm sistemin’de kablosuz panel bulunmadığı için kablolu panele ek cihazlar eklenerek kablosuz hale getirmekte.

alarmsistemi1

Alarm sistemini satın almak mı yoksa kiralamak mı daha mantıklı dersek; kiralayacağınız alarm sistemi için belirli sözleşme yapılmakta 12 yada 24 ay şeklindedir. Kiralama süresine göre fiyat bir o kadar yüksek tutulur. En önemli kısmı ise kiralama yapılırken sözleşme, abonelik iptali yapıldığın’da ekstra ücret talep edilir. Abonelik süresinden önce iptal edilirse ve cihaz size ait değil ise kurulu sistemin iptali için servis ücreti alınır. Tek avantajı sistemi kuran ve genel sorun yaşandığın’da gelen servisin olmasıdır.

alarmsistemi2

Satın almak istersek; Sistem tamamen size ait olmaktadır. Merkeze bağlı ve yıllık abonelik ücreti bulunmaktadır Ücret ise firmalar arasında değişmektedir.

alarmsistemi3

NOT: Önemli olan kısmına gelirsek kaliteli ürün kurulumu için iyi bir montaj gerekmektedir.

PARADOX MG-5000 Alarm sistemi  incelemesi

alarmsistemi4

Kontrol paneli-keypad

Rem1 uzaktan kumanda

Alarm trafosu

12v 7 akü

PMD2 kablosuz pır dedektör

Kablolu harici siren

DCTXP2 Kablosuz Manyetik Kontak