En İyi WordPress Cache Eklentileri nelerdir?  Web sitenizin hızını artırmak, SEO araştırması için çok önemlidir. Hızı artırmak için bir WordPress önbellek eklentisi kullanabilirsiniz. Web sitesinin hızlı yüklenmesi kullanıcı deneyimini de iyileştirmektedir. Bu şekilde, Google sıralamanız iyileşecek ve daha fazla kişi web sitenizi ziyaret etmeye başlayacaktır.

İstatistiksel olarak internet kullanıcılarının yarısı, ziyaret etmeye çalıştıkları web sitesinin 3 saniye içinde açılmasını bekliyor. Bu yazıda size en iyi WordPress önbellek eklentileri hakkında bilgi vermeye çalışılacaktır.

Resim oncellek 1

Önbellek Nedir?

Sunucunun içeriğindeki devasa web siteleri başta olmak üzere videoları, resimleri ziyaretçilere ulaştırması biraz zaman alabilir. WordPress önbelleğe alma eklentisi bu konuda bize yardımcı olur. Önbellek eklentileri, sunucudaki bazı dosyaları diske veya RAM’e kaydederek yardımcı olur. Bu şekilde daha önce sunulan içeriğin hatırlanması ve yeniden üretilmesi de sağlanmaktadır.

Önbelleğe alma işlemi nedeniyle, sunucunun sayfayı görüntülemesi için daha az çalışma gerekir ve sayfa hızlı bir şekilde yüklenir.

Eklentileri önbelleğe almanın faydaları nelerdir?

  •  1- Alma eklentilerinin en önemli özelliği sayfaları hızlı yüklemeleri ve daha fazla kişinin  sistenizi ziyaret etmesine olanak sağlamasıdır.
  •  2-  Eklentisi sayesinde sunucu daha az kaynak kullanacağı için fazla zorluk çekmeyecektir. Bu özellikle üyelik gerektiren siteler için önemlidir.
  •  3- Hızı ve kullanıcı deneyimini iyileştireceği için SEO sıralaması yükselecektir.
  •  4- Önbelleğe alma, TTFB’yi %90’a kadar azaltabilir. TTFB, ilk verinin kullanıcıya döndürüldüğü zamandır, İlk Bayt Süresi anlamına gelir.

En İyi WordPress Cache Eklentileri

Resim onbellek 2

LiteSpeed Cache

LiteSpeed Cache, 5 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılan ve sayfa yükleme sürelerini önemli ölçüde azaltan popüler bir eklentidir. Bu eklentinin rolü, sunucunun önbellek motoruyla iletişim kurmaktır. Önbelleğe alınmış dosyalar WordPress dosya yapısında saklanmaz ve PHP’ye çağrı gerektirmez. WooCommerce, Contact Form 7, WPML, Jetpack, Yoast, Wordfence ve daha fazlasının en popüler eklentileri ile LiteSpeed Cache, kullanıcılara yalnızca bir önbellek eklentisinden fazlasını vaat ediyor.En İyi WordPress Cache Eklentileri nelerdir.

WP Super Cache

WP Super Cache, birçok kişi tarafından kullanılabilen ücretsiz ve açık kaynaklı bir eklentidir. Siteleri önbelleğe alma özelliğiyle bilinen bu eklentinin en beğenilen özelliklerinden biri, eski dosyaları düzenli aralıklarla temizlemesidir.

W3 Total Cache

Her türlü hosting ile uyumlu olan W3 Total Cache, mobil uyumlu olması, SSL desteği içermesi, ücretsiz ve açık kaynaklı bir eklenti olması nedeniyle tercih edilen eklentilerden biridir. Sitenizi optimize etmek için ihtiyacınız olan tüm önbellekleme özelliklerine sahip olan W3 Total Cache, listemizde kendisine yer bulmayı başardı.

WP Rocket

WP Rocket, hızlı kurulumu ve basit kullanıcı arayüzü ile öne çıkıyor. Ücretsiz sürümü olmayan WP Rocket, önbelleğe alma hızına ihtiyaç duyan online satış siteleri için ilk tercihtir. Ayrıca, tarayıcıları ve kullanıcıları önbelleğe alma özelliğiyle sevilen, veritabanı optimizasyonu, WP veritabanının temizlenmesi ve kullanılan kaynak miktarının kaldırılmasını içerir.

Lazyload özelliği ile birlikte WP Rocket, web sitenizin hızını artırmak için CloudFlare ile de uyumludur. Google Yazı Tiplerini optimize edebilirsiniz.

Resim oncellek 4

Önbellek Etkinleştirici

Cache eklentisi için bir bütçe ayırmak istemiyorsanız Önbellek Etkinleştirici eklentisini kullanabilirsiniz. Etkinleştirici, WebP biçimini destekleyen ilk WordPress önbelleğe alma eklentisidir. Önbellek Etkinleştirici, çoklu site desteği ve önbellek temizleme için manuel ve otomatik seçenekler de dahil. Olmak üzere basit bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

En hızlı önbelleğe alma eklentisi olduğunu söylemek yanlış. Çünkü sitenizin performansına göre karar vereceksiniz.