Site icon TeknoDestek

4 Haneli Numaralara SMS Gönderememe Sorunu

4 basamaklı Numaralara Mesaj Atamama

Bu yazımızda sizlere telefonlarımızda 4 haneli numaralara SMS gönderememe sorunu çözümü hakkında bilgilendirme iletiyoruz.

Android telefonlarda 4 basamaklı numaralara SMS gönderebilmemiz için bazı ayarlar yapmamız gerekir. Ayrıca çoğu cihazda varsayılan ayarları ile sorunsuz gönderebilirsiniz. Ancak bazı cihazlarda varsayılan ayarı farklıdır. Böylece bizlerde Android telefonlarda 4 haneli numara SMS ayarı nasıl yapılır detaylı anlatıyoruz. Eğer telefonumda dört haneli numaralara mesaj gönderirken hata alıyorum gibi bir şikayetiniz varsa makalemiz işinize yarayacaktır. Ayrıca Xiaomi marka cihazlarda nasıl bu ayar nasıl yapılır Youtube videomuzdan faydalanabilirsiniz.

Bu soruna genellikle General Mobile Discovery, General Mobile Discovery Elite model telefonlarda karşılaşılmaktadır.  Bu telefonlarda servis mesajı gönderirken ücrete tabi tutulacağına dair uyarı mesajı ekrana gelmektedir. Ayrıca bu uyarıyı gören kullanıcı hayır cevabı verdiğinde sorun başlamaktadır.

4 Haneli Numaralara SMS Göndermek İçin Yapılması Gerekenler

SMS gönderme sorunun çözümü hangi yolu izleyebileceğinize dair bazı bilgileri sizinle paylaştık. Bu işlem için aşağıdaki adımları incelemenizde fayda olacaktır.

Yapmanız gereken ilk işlem telefonunuzu açınız. Ardından cihaz içerisinde yer alan ayarlar menüsüne giriş yapın. Hemen ardından önemli noktalara dikkat edin.

Çözüm için telefonumuzda Uygulamalar menüsünden Ayarlar’a giriyoruz.

Genel (bazı modellerde Daha Fazla… yazar) başlığından Uygulama Yöneticisi’ne (bazı modellerde Uygulamalar yazar) giriyoruz.

Gelen ekranda HEPSİ başlığına girerek Mesajlar’a (bazı modellerde Mesajlaşma yazar) giriyoruz.

Mesajlar ekranında İzinler başlığı altında yer alan Premium SMS gönder ayarında Hiçbir zaman izin verme değeri seçilidir, sorun bu ayarlamadan kaynaklanmaktadır. Bu değeri sağında yer alan ok işaretine tıklayarak değiştirebilmekteyiz.

Ok işaretine tıklayarak Daima izin ver olarak değiştirip çıkıyoruz.

Bu makalemizde Telefonlarda 4 haneli Numaralara SMS gönderirken yaşadığınız sorun ve hatanın çözümüne değindik. Adımlar karışık görünse de oldukça basittir. Bu yazımızda android için bu konuyu ele almış dahi olsak İOS cihazlarda da hemen hemen adımlar benzer olacaktır.

Makalemizi sizler için en basit ve kolay hali ile ele aldık. Yazımızdan kolaylıkla sonuca ulaşabilirsiniz. Ek olarak yukarıda eklemiş olduğumuz videodan da bu konuda yaşadığınız sorunu çözüme ulaştırabilirsiniz. Bu aşamaları uyguladım fakat sorun yaşıyorum diyorsanız 7/24 destek hattımızdan canlı desek almayı tercih ediniz.

Umarız 4 Haneli Numaralara SMS gönderememe sorununuz çözüme kavuştu. Ayrıca yalnızca 4 haneli değil tüm numaralara mesaj gönderemiyorsanız Xiaomi Telefonlarda SMS Sorunu makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version