SEO. arama motoru optimizasyonu, doğal arama motoru sonuçları ile web sitenize gelen trafiğin miktarını. Ve tutarlılığını artırma işlemidir. Herhangi biri işletmenizde bir kelime aradığında, daha yüksek bir sıralama markanızın çevrimiçi görünürlüğünü artırır. Sonuç olarak, uygun potansiyel müşterileri kendinize çekmek için daha fazla şansınız olacak. Doğru yapıldığında SEO, şirketinizin güvenilir bir bilgi kaynağı olarak öne çıkmasına. Ve markanızın ve web sitenizin kullanıcı deneyimini artırmasına yardımcı olacaktır.

Seo ve Pazarlama İlişkisi

Başlangıç ​​olarak, Seo arama motoru optimizasyonu anlamına gelir ve bir web sitesini kullanıcılar belirli terimler ve ifadeler yazdıkça arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacak şekilde optimize etme işlemidir. Bunun neden önemli olduğunu bilmiyorsanız, ihtiyacınız olan bilgiye günlük hayatınızda nasıl ulaştığınızı düşünün. Televizyonunuzu değiştirmek isteseniz, ancak hangi modeli seçeceğinizi bilmeseniz ne yapardınız? Tatilde olsaydınız ve akşam yemeği için bir restoran bulmak isteseydiniz, nereye bakardınız? Muhtemelen çoğu insanın yaptığı gibi telefonunuzu elinize alır veya bilgisayarınızın başına oturur. Ve araştırma yaparsınız.

Arama Motoru Optimizasyonunun (Seo) Önemi

Sıralamalar ve Görünürlük

Kullanıcıların çevrimiçi olarak bir hizmet veya ürün ararken bir arama motoru tarafından sunulan ilk beş öneriden birini seçme olasılığı daha yüksektir. SEO, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza ve daha fazla çevrimiçi gösterim elde etmenize olanak tanıyarak potansiyel müşterilerin sitenizi ziyaret etme ve dönüşüm sağlama olasılığını artırır.

Çevrimiçi Trafik

Başka bir deyişle potansiyel alıcılar web sitenizi bulamazsa, satışları kaçırıyorsunuz demektir. SEO, organik arama motoru trafiğini artırır, bu da web sitenize gelen günlük ziyaretçi sayısını artırır. Sitenizle ne kadar alakalı müşteriler görürseniz, satış yapma olasılığınız da o kadar yüksek olduğundan, bu doğrudan satışlarınızda bir artışa yol açar.

Müşteri deneyimi

Harika ve senkronize bir web sitesi, bir kişiye hangi ürün veya hizmetin sunulduğunu, nasıl elde edileceğini doğrudan gösterebilir ve etrafındaki soruları yanıtlayabilir.

Ücretsiz Pazarlama

Google’ın organik sıralaması, herhangi bir soru için hangi sonuçların en iyi olduğuna karar veren algoritması tarafından tamamen belirlenir. Bu, Google gibi arama motorlarının ziyaretçilere rehberlik etmeye değer olduğunu düşündüğü bir web sitesi oluşturmamız gerekirse, yayınlandıktan sonra aylarca (hatta yıllarca) sitenize trafik çekmeye devam edeceği anlamına gelir. Elbette, araştırmaya yatırım yapmak ve yüksek kaliteli içerik yazmak önemlidir. Kendiniz yapmayı seçerseniz, bu yatırım zamanında olacaktır. Bunu sizin için yapması için bir dijital pazarlama firması kullanmayı seçerseniz, bu yatırımın karşılığı olacaktır.  Konunun niteliğine bağlı olarak  birkaç ayda bir sayfayı güncellemeniz gerekecektir.