En iyi oyun monitörleri arasında 4K, 144Hz ve G-Sync özelliklerine sahip olanlar en iyi seçeneklerdir.

Screenshot 1

En iyi oyun monitörlerinden birine sahip olmak tüm hobinizi geliştirebilir. Bir düşünün: Oyunlarınız çok iyi görünüyorsa, mükemmel bir bilgisayar satın almanın veya toplamanın ve onu süslü aksesuarlarla donatmanın ne anlamı var? En iyi oyun monitörlerinden biri canlı görüntüleri, canlı renkleri yüksek çözünürlükle ve hızlı kare hızları ile görüntüleyebilir ve bunu, gezinmesi kolay menüler ve oyunu optimize etmek için tonlarca seçenekle yapabilirler.

En iyi oyun monitörleri listemizde, hangilerinin gerçekten PC‘nize veya konsolunuza layık bir oyun deneyimi sunduğunu görmek için, piyasadaki en çok satan çevre birimlerini araştırdık. Seçimlerimiz 1080p‘den, 4K çözünürlüklere sahip ve 60Hz yenileme hızlarından, 144Hz‘e kadar ve daha yüksek bir aralıkta çalışır. Bir AMD veya Nvidia GPU‘nuz olsun, bu listede deneyiminizi optimize etmenize yardımcı olabilecek bir monitör var.

Razer Raptor 27

  • Boyutlar: 24.2 x 15.3 x 7.5 inç
  • Ekran Boyutu: 27 inç
  • Çözünürlük: 2560 x 1440
  • Yenileme Hızı: 144 Hz
  • Girişler: DisplayPort, HDMI, USB-C

Razer Raptor 27 şu anda genel olarak en iyi oyun monitörü seçimimiz. Bu 27 inç ekran, keskin 4K HD çözünürlüklerde, çarpıcı bir doğrulukla muhteşem renkler görüntüler. Raptor 27‘nin hızlı 144Hz yenileme hızı sayesinde, oyunları saniyede 100-kareden fazla çalıştırabilirsiniz. 2560 x 1440 piksel ekran, muhteşem görüntüleri göstermeye yetecek kadar yüksek çözünürlüklüdür, ancak ondan en iyi şekilde yararlanmak için inanılmaz derecede güçlü bir PC‘ye ihtiyacınız olacak kadar yüksek çözünürlüklü değildir. Başka bir deyişle, neredeyse mükemmel bir performans ve erişilebilirlik, orta noktasıdır.

Raptor 27‘nin tek gerçek dezavantajı, özellikle diğer 4K HD monitörlerle karşılaştırıldığında son derece pahalı olmasıdır. Ancak, monitörün mükemmel fiziksel tasarımı için de para ödüyorsunuz, bu da bağlantı noktalarına erişimi son derece kolay hale getiriyor ve kabloların yönetimi çok basit.

Screenshot 2 1

Acer XFA240

  • Boyutlar: 22.3 x 2.4 x 13.2 inç
  • Ekran Boyutu: 24 inç
  • Çözünürlük: 1920 x 1080
  • Yenileme Hızı: 144 Hz
  • Girişler: DisplayPort, HDMI, DVI

Acer XFA240, mükemmel Full HD monitörlerin bir ton paraya mal olmasına gerek olmadığını gösteriyor. 200$‘dan daha düşük bir fiyata, bu 1080p monitör, ikinci bir ekran olarak paha biçilmez kılan tam dikey mod da dahil olmak üzere, beklediğinizden daha doğru renkler ve daha fazla özellik sunar. Monitör, 144Hz yenileme hızı ve eski makineler için bir DVI girişi de dahil olmak üzere çeşitli bağlantı noktalarıyla hem oyun hem de üretkenlik için iyi çalışıyor.

XFA240‘ın, fiyat aralığında yeterince normal olan birkaç dezavantajı var. Yerleşik hoparlörleri kullanmaya değmez, menüleri kafa karıştırıcıdır ve yapısı biraz ucuzdur. Öte yandan, oyunları ne kadar iyi görüntülediğini ve biraz ince ayar yaptığınızda renklerin ne kadar güzel olduğunu göz önünde bulundurarak, fiyatının sorulmasına değer.

Screenshot 3 1

Dell S2417DG

  • Boyutlar: 21.3 x 7.1 x 19.4 inç
  • Ekran Boyutu: 24 inç
  • Çözünürlük: 2560 x 1440
  • Yenileme Hızı: 165 Hz
  • Girişler: DisplayPort, HDMI

1080p‘den daha iyi bir şey istiyorsanız, ancak tam 4K‘ya geçmeyi göze alamıyorsanız, Dell S2417DG bu tatlı noktaya ulaşan en iyi oyun monitörüdür. Bu keskin 2560 x 1440 ekran mükemmel renk ve parlaklık sunar ve kullanışlı oyun modlarının yanı sıra oyunlarınızı ekstra akıcı tutmak için Nvidia G-Sync desteğine sahiptir. Dell‘in monitörü, ofis için yeterince mütevazı görünüyor, ancak aynı zamanda rahatça oyun oynamanıza yardımcı olmak için tonlarca ergonomik ayar sunuyor.

Dell S2417DG, 24 inç ekrana, 165Hz yenileme hızına ve hem HDMI hem de DisplayPort bağlantılarını destekler. Testlerimizde, monitörün oyunları ve diğer multimedya görünümlerini ne kadar iyi yaptığından çok etkilendik. Menülere çok fazla dalmanıza gerek kalmadan, görsel deneyiminizi değiştirmenize izin veren ön ayarlarından da memnun kaldık. Monitördeki fiziksel düğmeler biraz sert ancak bunun dışında sistemin özellikle fiyat açısından neredeyse hiç dezavantajı yok.