Site icon TeknoDestek

ZYXEL VMG8623-T50B modem kurulumu

zyxel modem

ZYXEL VMG8623-T50B modem kurulumu. ZYXEL VMG8623-T50B modem. Fakat Modem kurulum işlemlerimizi modeme bağlı bir bilgisayar yada telefon üzerinden tamamlayabiliriz. Hep birlikte zyxel vmg8623-T50B modem kurulumunu inceleyeli.

Kullandığınız web tarayıcısı üzerinden (Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Yandex, Opera vb.) yeni bir sekme açarak adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarak enter’a tıklayalım.

Açılan sayfada modem ara yüzüne giriş yapabilmemiz için kullanıcı adı ve şifre isteyen bir ekran gelecektir. Ancak Kullanıcı adı ve şifremiz modemimizin arkasındaki etikette yazıyor.

Username(Kullanıcı Adı) ve Login Password(Giriş Şifresi) olarak belirlenmiştir. Ancak Kullanıcı adı ve şifremizi doğru bir şekilde yazıp login(giriş)butonuna tıklayalım

Gelen ekranda modem arayüzümüz olacaktır.Sağ üst köşedeki menü bölümüne tıklayalım.

 

Açılan ekranda sol taraftaki  sekmelerden Broadband sayfasını açarak modemi yapılandıracağınız menüye ulaşabiliriz.

Bu ekranda bizden TurkNet’ten aldığımız hizmet türüne göre ADSL / VDSL seçerek ilerlememizi isteyecektir. Ancak Bizim alt yapımız ADSL/VDSL hangisi ise onu seçerek devam edelim.

Açılan ekran da PPP Username / PPP Password alanlarına TurkNet’ in bize vermiş olduğu modem kullanıcı adı ve şifremizi girelim. Fakat ADSL kullanıcı adı ve şifremizi doğru yazmaya dikkat edelim aksi taktirde bilgilerimizde bir harf hatası dahi olsa kurulum yaptı gösterir fakat internet baglantımızı vermeyecektir. Encapsulation / VPI / VCI / MTU değerleri modeminizde otomatik olarak gelmesi gerekir. Eğer aşağıdaki değerlerden farklı olduğunu görürsek resimde görülen değerleri girelim. Ancak Tüm bilgileri eksiksiz girdikten sonra Apply tuşuna basarak kaydetmeliyiz. Yaklaşık 1 dakika içerisinde internet ışığımız yanacak ve internete erişim sağlayabileceğiz.

Kablosuz Ağ Ayarları

Kablosuz ağ ayarlarını yapılandırmak için sağ üst kısımdaki menüyü açarak Wireless’i  menüsüne giriş yapalım.

Açılan pencerede  Wireless Network Name alanından kablosuz ağ adınızı değiştirebilirsiniz. Ancak Alt tarafta yer alan “Generate Password Automatically” alanında yer alan tik işaretini kaldırarak Password alanından istediğiniz şifreyi belirleyebiliriz. Fakat Modem internetimizin güvenliği için oldukça güçlü bir şifre belirlemeliyiz.

Modem kurulumu ve kablosuz ağ adı şifre değişikliği işlemlerimiz tamamlanmıştır.

Exit mobile version