MODEM FİZİKSEL BAĞLANTILARI AĞ AYARLARI
- Kutunuzun içinden çıkan güç adaptörünü, modeminizin güç girişine bağlayarak elektrik prizine takınız.
- ON/OFF (Açma-Kapatma) düğmesini açınız.
- Kutunun içerisinden çıkan telefon kablosu ile Splitter’ın modem çıkışını, modeminizin ADSL girişine bağlayınız; eğer yalın internet, yani telefonsuz internet kullanıyor iseniz Splitter
- Ana telefon hattından gelen kabloyu Splitter’ın LINE girişine bağlayınız veya direkt modemin ADSL girişine takınız.
- Ethernet kablosunu bilgisayarınızın Ethernet girişine bağlayınız. Kablosuz kurulum yapacaksanız Ethernet kablosuna ihtiyaç duyulmayacaktır.
AĞ AYARLARI
- Öncelikle modem ve bilgisayar arasına “Ethernet”(LAN) kablosu takınız. Kablosuz özelliği olan bir cihazda kurulum yapılacak ise modem ile kablosuz özelliği olan cihaz arasında kablosuz bağlantı kurunuz.
- Bilgisayarınızda kullandığınız bir web tarayıcı (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome vb.) açınız.
- Web tarayıcınızın adres satırına modeminiz web arayüzünün varsayılan “192.168.1.1” IP adresini yazarak Enter‘a basınız.
- Modem ile bilgisayar arasında bağlantı yoktur. Bağlantıları kontrol ediniz.
- Bilgisayarınızda anti virüs, firewall, güvenlik duvarı yazılımlarının devre dışı olması gerekmektedir.
- Bağlantı yaptığınız ağın etkin olması gerekmektedir.
- İnternet Explorer ile sol taraftaki menüler görülüyor fakat sağ tarafta sürekli “sayfa yüklenirken lütfen bekleyiniz” uyarısı alırsanız, tarayıcının “uyumluluk” ayarını düzenleyiniz.
- Modemi TTNET’ten almayan müşteriler için modem şifresi 1234’tür.
- Modem şifresi değiştirildiyse, değiştirilen şifre girilmelidir.
- Modem kullanıcı bilgileri girildikten sonra “Sisteme giriş” butonuna tıklanarak ilerlenir.
- Daha sonra açılan sayfada “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” kutucuklarına, servis sağlayıcınızın (ISS) verdiği internet kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girin. “Kapsülleme” kısmında “PPPoE” seçeneğini seçip “VPI” ve “VCI” değlerini sırasıyla “8” ve “35” olarak belirleyelim, “Çoklama” kısmında “LLC” seçeneğini seçtikten sonra “Uygula” butonuna tıklayarak ilerleyelim.
- WAN kurulumunu tamamladıktan sonra yine sol taraftaki menü listesinde sırasıyla “Ağ” → “Kablosuz Yerel Alan Ağı” menülerine tıklıyoruz.
- Açılan sayfada “Genel” sekmesinde “Aktif Kablosuz LAN” kutucuğunu işaretleyip, “Kablosuz Ağ İsmi” kısmına Türkçe harf ve boşluk kullanmadan bir kablosuz ağ ismi girelim.
- “Ön Paylaşımlı Anahtar” kısmına ise bir kablosuz ağ şifresi belirleyelim. Şifre, en az 1 büyük harf, 1 küçük harf ve 1 rakam içermeli.