Site icon TeknoDestek

ZyXEL NBG6604 AC1200 Modem Kurulumu

ZyXEL NBG6604 AC1200 Modem Kurulumu

Bu yazımızda ZyXEL NBG6604 AC1200 modem kurulumu işlemini; ve kablosuz ağ ayarlarını nasıl yapabileceğinizi detaylı olarak anlatacağız. ZyXEL’ın bu ZyXEL NBG6604 AC1200 modelini modem olarak ya da AP (Access Point) olarak kurup kullanabiliyorsunuz.

Fiber internet uyumlu ZyXEL NBG6604, kullanıcılara hızlı, güvenli ve stabil internet erişimi sağlar. IEEE 802.11a/b/g/n/ac uyumlu cihazlarla ile kablosuz olarak modeme kolayca bağlanabilirsiniz. ZyXEL NBG6604, dual-band özelliği ile aynı anda hem 2.4 GHz hem de 5 GHz bantlarını kullanabilir.

Cihazın ön kısmında Güç (Power), İnternet, WLAN_2.4Ghz, WLAN_5Ghz ledleri ve WPS butonu bulunuyor. Bu led ışıklar yardımıyla, modemin ilgili fonksiyonlarının çalışıp çalışmadığını tespit edebilirsiniz.

Adaptör ve port girişleri modemin arka kısmında bulunuyor.

Cihazın arka kısmına baktığımızda 1 adet WAN portu, 4 adet LAN portu, 1 adet Reset çukuru ve 1 adet de güç adaptörü girişi bulunduğunu görüyoruz.

ZyXEL NBG6604 AC1200 Modem Kurulumu

Cihaz, fiber internet alt yapısı uyumlu bir modem olduğundan, WAN kablosunun bir ucunu cihazın arkasındaki WAN portuna; diğer ucunu da duvardaki internet hattınızın girişine takacaksınız. Güç adaptörünü da takıp, modeme kablolu ya da kablosuz olarak bağlandıktan sonra kuruluma başlayabilirsiniz.

Kurulum sihirbazı herhangi bir internet bağlantı türü tespit edemez ise; menü listesinden bir bağlantı sürü seçmeniz gerekiyor. Doğru bağlantı türünü seçtiğinizden emin olmak için internet servis sağlayıcınıza danışabilirsiniz.

İnternet bağlantı türünüzü seçtikten sonra, WAN kurulum sayfasına yönlendirilirken bekleyin.

Kablosuz Ağ Ayarları

Bu yazımızda ZyXEL NBG6604 AC1200 modem kurulumu işlemini anlattık. Ayrıca kablosuz ağ ayarlarını nasıl yapabileceğinizi de detaylı olarak anlattık.

Konu ile ilgili sorularınızı, aşağıdaki yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.

En güncel teknoloji konuları ile ilgili teknik destek ve çözüm içeren videolar için Teknodestek YouTube kanalımızı da takip edebilirsiniz.

Ayrıca, yorumlar bölümünden, web sitemizde hangi konularla ilgili içerikler görmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Ayrıca hangi teknik konularda arama motorlarında daha çok arama yaptığınızı iletebilirsiniz. Böylece sitemizin içeriğinin daha alakalı ve zengin olmasına katkı sunabilirsiniz.

Hazıladığımız içerikleri beğeniyorsanız, bu içeriklerin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için, yazılarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Böylece daha çok kişinin bu içeriklerden istifade etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Exit mobile version