YouTube yararları ve zararları hakkında bu makalemiz de kısa bilgi vereceğiz.

Kurulum fikrini Karim Hint okyanusu depremi ve tsunamisi sırasında video bulma sıkıntısından kaynaklandığını ileri sürüyor. 2005 yılında kurulduktan 1 sene sonra 1,65 milyar dolara Google tarafından satın alınmıştır. Fakat youtube 2006 senesinden bu yana Google yan kuruluşlarından biri olarak faaliyetine devam ediyor.

Sıfırdan kurulan YouTube platformu 2014 yılında üyelerine izlenme sayısına göre para kazandırmaya başladı. Youtuber kelimesinin artışı da bu seneden sonra gözüküyor. Bu kadar fayda sağlayan platformun derinlerine daldıkça küçük yaştaki çocuklara büyük çapta zararlar verilebileceği fark ediliyor. Önerilen videolar kısmındaki içerikler çizgi filmlerinden yetişkinlere hitap eden videolara kadar değişir.

Youtube Zararları

YouTube platformunun yetişkinlere büyük çapta zararının olmamasından farklı olarak çocuk psikolojisine ciddi anlamda zararı dokunabilir. En temel örnek olarak ebeveyn gözetimi altında olmayan çocukların yetişkinlere özel videolara ulaşmasını gösterebiliriz. Bu ulaşma şekli ise masum ve tatlı videolardan başlayan önerilen videolar ile devam eder.
Ebeveyn gözetimi olmadan çocuklara YouTube platformu kullanma izni verilirse aşağıda belirtilen tarzda videolar ile karşılaşma olasılığı mevcut:
1. Cinsel içerik,
2. Şiddet, korku videoları,
3. Çocukları farklı eylemlere teşvik etmek,
Çocuğunuzun yukarıda belirtilen ve daha fazla video içeriğine ulaşmasını istemiyorsanız izlenme geçmişini kontrol etmenizde fayda var.

YouTube Yararları ve Zararları

Youtube Faydaları

YouTube platformu 2014 yılından itibaren kullanıcılarına para kazandırmaya devam ediyor. Fakat bu yöntemler bazı bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor. Aynı zamanda internette var olan karmaşık bilgiler net bilgi alma olasılığımızı azaltıyor. Ama sizlere sunacağımız bilgiler eşliğinde artık bu platformdan para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Youtube platformu aşağıda belirtilen hususlar çerçevesinde kullanıcılara para kazandırıyor:
1. En temel olarak iş ortağı başvurusunda bulunup izlenme başına para kazanabilirsiniz. Fakat bu durumun karşılanması için her şeyden önce 1000 abone sayısına ulaşmanız şart.
2. İş ortağı olduktan sonra kanalınıza gelen üyeler
3. Oluşturduğunuz ürün raflarından edinecek alışverişler
4. Premium üyeleri ürettiğiniz videoyu izlediğinde ödedikleri ücret
Genel olarak yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde Youtube platformundan para kazanabilir, kendi işletmenizi kurabilirsiniz.