Xbox One’ı fabrika ayarlarına sıfırlamak istemenizin birkaç nedeni olabilir. Sistem çalışıyorsa, kaynağın silinmesi iyi çalışma düzenine dönebilir. Bu son çare tür bir düzeltme; tam fabrika ayarlarına sıfırlama, tüm verilerinizi kaybetmenize neden olur ve bu, oldukça kolay bir işlem olmasına rağmen, tekrar satın aldığınız oyunları ve uygulamaları tekrar indirmeniz demektir.
Hard Reset ve Fabrika Sıfırlaması Arasındaki Fark
Xbox One’ınızı fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce, konsolunuzun yaşayabileceği farklı sıfırlama türlerini bildiğinizden emin olun:
Xbox One’ınızı normal şekilde kapattığınızda, düşük güç moduna geçer, bu yüzden tekrar açtığınızda bu sadece düzenli bir sıfırlama veya yumuşak sıfırlamadır. Konsol asla tamamen kapanmaz.
Xbox One’ınız tamamen kapanıp tekrar açıldığında buna donanımdan sıfırlama denir. Bir bilgisayarı kapattığınızda olanlara benzer ve hiçbir veri kaybolmaz.
Xbox One’da fabrikadan çıktıktan sonra yapılan değişiklikler tersine çevrildiğinde ve konsol ilk gönderildiğindekine benzer bir duruma geri döndürülürse buna fabrika ayarlarına sıfırlama denir. Bu işlem fabrika ayarlarını geri yükler ve tüm oyunlarınızı, kayıtlı verilerinizi ve diğer ayarlarınızı kalıcı olarak siler.
Fabrika Ayarlarına Sıfırlama Yapmanız Gerekiyor mu?
Xbox One’ı tamamen sıfırlamadan önce, daha az ciddi düzeltmeleri deneyin. Örneğin, sistem yanıt vermiyorsa, güç düğmesini en az 10 saniye basılı tutun. Bu, sisteminizdeki tüm verileri gerçekten silmeden birçok sorunu gideren bir donanım sıfırlaması gerçekleştirir.
Xbox One cihazınız ayarlar menüsüne erişemeyeceğiniz kadar çok arızalıysa veya TV’nize video çıkışı yapmıyorsa, bir cihaz kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini nasıl yapacağınızla ilgili talimatlar için bu makalenin en altına gidin.
Xbox One’ı fabrika ayarlarına sıfırlamanın diğer bir nedeni, eski bir konsolda işlem yapmadan veya satmadan önce tüm kişisel bilgilerinizi, Oyuncu Etiketinizi ve indirilen uygulamaları ve oyunları kaldırmaktır. Bu, başkalarının öğelerinize erişmesini önler.
Xbox One’ı Fabrika Ayarlarına Sıfırlama
Xbox One’ı fabrika ayarlarına sıfırlamak için temel talimatlar:
Ana sayfa düğmesine basın veya ana giriş menüsü açılana kadar d-pad üzerinde sola basın.
Ayarlar menüsünü açmak için dişli simgesini seçin.
Sistem> Konsol bilgileri’ne gidin.
Fabrika ayarlarına sıfırlama için Konsolu sıfırla> Sıfırla’ya gidin ve her şeyi kaldırın.
Xbox One donanımdan sıfırlanacak ve işlem bu noktadan sonra otomatik hale getirilecek. Sistemi rahat bırakın, Xbox One kendisini sıfırlayacak ve yeniden başlatma yapacak.
Bireysel adımlar ve tuşlara basma dahil bir Xbox One cihazını sıfırlama hakkında daha ayrıntılı talimatlar için okumaya devam edin.
Xbox One’ı sıfırlamanın ilk adımı ana menüyü açmaktır. Bu iki yoldan biriyle gerçekleştirilebilir:
Xbox One oyun kumandanızdaki ana sayfa düğmesine basın. Bu, kontrolörün ön tarafında üst tarafa yakın bir konumda bulunan stilize bir X’e sahip aydınlatmalı düğmedir.
Alternatif olarak, giriş sekmesine ulaşıncaya kadar sol tampona basabilir ve ardından d-pad üzerinde sola basabilirsiniz.
Xbox One’ınızı USB Sürücüyle Sıfırlama
Masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanma:
Bilgisayarınıza bir USB flash sürücü bağlayın.
Bu dosyayı Microsoft’tan indirin.
Dosyayı sağ tıklayın ve tümünü ayıkla’yı seçin.
$ SystemUpdate adlı dosyayı zip dosyasından flash sürücüye kopyalayın.
Flash sürücüyü çıkarın.
Xbox One’ınızda:
Bağlıysa Ethernet kablosunu çıkarın.
Xbox One’ı kapatın ve fişini çekin.
Sistemi en az 30 saniye kapalı bırakın.
Sistemi tekrar prize takın.
USB flash sürücünüzü Xbox One’daki bir USB bağlantı noktasına takın.
Bağla düğmesini ve Çıkar düğmesini basılı tutun, ardından Güç Düğmesine basın. Bind, orijinal Xbox One için konsolun sol tarafında ve Xbox One S üzerindeki güç düğmesinin altında bulunur. Çıkar düğmesi, konsolun önündeki disk sürücüsünün yanındadır.
Bağlama ve Çıkarma düğmelerini 10 ila 15 saniye arasında veya sistem açılış sesini arka arkaya iki kez duyana kadar basılı tutun. Açılış sesini duymazsanız veya kapanma sesini duyarsanız işlem başarısız olmuştur.
İkinci açılış sesini duyduktan sonra Bağla ve Çıkar düğmelerini bırakın.
Konsolun yeniden başlamasını bekleyin. USB sürücüsünü çıkarın.
Konsolun tamamlanması birkaç dakika sürebilecek bir donanımdan sıfırlama işleminden geçmelidir. Bu bittiğinde, fabrika ayarlarına geri yüklenmesi gerekir.