Site icon TeknoDestek

WordPress Jetpack Eklentisi

WordPress Jetpack Eklentisi

WordPress Jetpack eklentisi kurmaya değer mi? Modülleri, özellikleri ve fiyatlandırmayı açıklıyoruz. Kendi barındırmalı WordPress.org’un birçok avantajından biri, kutudan çıkan özellikleri ve eklentiler ve temalar aracılığıyla esnekliğidir.

Birçok kişi, web sitesi üzerinde artan erişim ve kontrol için WordPress.org’u WordPress.com’a tercih eder. Ancak, WordPress.com, WordPress.org’da kullanılmak üzere bir eklentiye ihtiyaç duyan bazı değerli özelliklere sahiptir. Bu eklentilerden biri de WordPress Jetpack eklentisidir.

WordPress Jetpack Eklentisi

WordPress Jetpack Eklentisi

WordPress Jetpack Eklentisi Nedir?

Jetpack, Automattic tarafından geliştirilen ve tüm WordPress.com sitelerinde kullanılan üretkenlik, güvenlik ve optimizasyon araçları paketidir. Ayrıca, aynı özelliklere sahip olmak isteyen WordPress.org kullanıcıları için Jetpack eklenti bir sürümü bulunmaktadır. Jetpack, sizi bir WordPress.com hesabına bağlar ve daha önce sahip olmadığınız özelliklere erişim sağlar.

Jetpack, birçok barındırma şirketi tarafından WordPress ile birlikte önceden yüklenmiştir. Kullanıcılar, tüm Jetpack özelliklerine erişim kazanmak için önce bir WordPress.com hesabına kaydolmalıdır. Ardından, eklentiyi kendine barındırılan WordPress.org kurulumunda etkinleştirmelidir.

WordPress Jetpack Eklentisi Ücretsiz midir?

Jetpack için dört fiyatlandırma seviyesi bulunmaktadır. En düşük seviye ücretsizdir ve Jetpack eklentisinin temel özelliklerini içerir. Yükseltilmiş sürümler, otomatik yedekleme ve spam filtreleme gibi ek güvenlik ve performans işlevleri sağlar.

Bunlar:

Ücretsiz WordPress Jetpack eklentisinin üç farklı kurma yöntemi bulunmaktadır.

Jetpack Modülleri ve Özellikleri: Jetpack, sitenize çeşitli özellikler eklemek için bir dizi modül içerir.

Bunların hepsi varsayılan olarak etkinleştirilmiş olsa da, WordPress panonuzdaki Jetpack > Ayarlar’a giderek ayarları değiştirebilirsiniz. Oradan istemediğiniz modülleri devre dışı bırakabilir veya varsayılan ayarları koruyabilirsiniz.

Ücretsiz WordPress Jetpack eklentisi şunları içerir:

• WordPress Güvenliği: Kesinti izleme ve kaba kuvvet saldırılarından koruma.

• WordPress Performansı: Tembel yükleme görüntü ve sınırsız görüntü ve statik dosya barındırma.

• Trafik ve Gelir: Otomatik sosyal medya gönderimi, işlevsel site istatistikleri ve ziyaretçilerinizi daha uzun süre sitede tutmak için ilgili içerik gösterme.

• Site Aktivitesi: Sitenizde son 20 olayın tüm aktivite kayıtlarını gösterir. Ücretsiz Jetpack kullanıcıları ayrıca standart e-posta desteği alır. Jetpack’ten birçok modül mevcuttur. Bazıları ücretsizdir, bazıları erişim için bir yükseltme gerektirir.

İşte en popüler ve kullanışlı olan modüller:

Güvenlik modülleri

Görünüm Modülleri

Katılım Modülleri

WordPress Jetpack Eklentisi Yazma Modülleri

WordPress Jetpack Eklentisi Kullanmanın Avantajları

Jetpack’in gizli silahı, hızlı ve güvenli barındırmayı WordPress.com’dan kullanma yeteneğidir. Ağır işi kendi sunucunuzdan onlara devreder. Bu, sitenizin sunucunuzda gerçekleştirdiği görev sayısını azaltır ve web sitenizin performansını artırır. Jetpack’in temel işlevselliği ücretsiz olduğu için, başka premium eklentilere çok para harcamanıza gerek yoktur. WordPress Jetpack eklentisi, düzenli bir WordPress deneyimine hızlı ve kolay bir şekilde daha fazla özellik ve işlevsellik eklemek için mükemmel bir yoldur, kodlama konusunda endişelenmeden.

WordPress Jetpack Eklentisinin Dezavantajları

Jetpack’in çok sayıda farklı kategori ve modülü, sitenizi yavaşlatabilir. Sitenizin hızlı çalışmasını istiyorsanız hepsini etkinleştirmeyin. Birçok alt menü ve geçiş düğmesi bulunmaktadır. Etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak istediğiniz modülleri bulmak karmaşık olabilir. Profesyoneller, Jetpack’in siteleri yavaşlatıp yavaşlatmadığı konusunda tam olarak anlaşmaz. Bazı kullanıcılar, sitelerini önemli ölçüde yavaşlattığını bulur.

En iyi çözüm, sadece ihtiyacınız olan özellikleri etkinleştirmek ve ihtiyacınız olmayanları devre dışı bırakmaktır. Jetpack, büyük bir eklentidir ve muhtemelen her özelliğini kullanmanıza gerek yoktur.

WordPress Jetpack eklentisi, web sitenizi WordPress.com hesabınıza bağlar. Bu, içeriğinizin WordPress.com sunucularına iletilmesinde bir yarar sağlar. Diğer taraftan, bazı kullanıcılar hesabınızı bağlamakta güvenlik riskleri olduğuna inanmaktadır.

Eğer sadece birkaç modülü kullanacaksanız, aynı amaca hizmet eden diğer eklentileri kullanmak daha mantıklı olacaktır. Bu, Jetpack ile birlikte gelen ekstra şişkinlikten kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

WordPress Jetpack eklentisi mükemmel bir tek başına çözümdür. Web sitenizi hızlandırmak, güvenliği artırmak ve müşterilerle bağlantı kurma yolları eklemek için kullanın.

Ayrıca okuyun:

Exit mobile version