Ana Sayfa Destek WordPress Hosting Nedir?

WordPress Hosting Nedir?

0

WordPress Nedir?

Doğuşu 2004 yılına kadar uzanan WordPress, web geliştiricisi Matthew Mullenweg ve Mike Little tarafından hem kullanımı kolay hem de esnek olan bir web blog yazılımı olarak oluşturuldu. Başlangıçta yazılım blog yazarlarının ihtiyaçlarına göre uyarlandı. İlk versiyondan bu yana tasarım seçenekleri ve işlevleri sürekli geliştirildi.

WordPress Hosting

İndirme sayısı yıllardır sürekli arttığından başarısı hala kırılmamıştır. WordPress, açık kaynak olduğundan geliştirilmeye müsait olması ve de ücretsiz bir web yazılımı oluşu tercih sebebidir. Bu sebepten ötürü blog haricinde her ihtiyaca karşılık verebilecek yapıya sahiptir. Çok dilli oluşu da geliştiriciler için tercih sebebidir.

Ayrıca WordPress i kullanmak için bir geliştirici olmanıza ya da yazılım bilmenize de gerek yoktur. Bunun için iyi bir wordpress hosting temin edip web sitenizi anında kurgulayabilirsiniz.

WordPress Hosting Nedir?

WordPress daha öncedende belirtildiği gibi geliştirilebilir oluşu ve her kesime hitap etmesinden ötürü hosting (yer sağlayıcı) üzerinden sunucu kaynaklarını (işlemci, ram, disk vb) sitenin gelişmişliğine göre yoğun bir şekilde kullanmaktadır. En basit WordPress bile birden fazla eklentiyle birlikte geldiğinden normal koşulları sağlayan hostinglerin kaynakları sitenizi geliştirdiğinizde yetersiz kalacak ve ziyaretçilerinizin siteniz görüntülemesi zorlaşacaktır.

İşte bu durum göz önüne alınarak WordPress e uyumlu ve optimize çalışan hostinglere WordPress hosting diyoruz. Şimdi bu sistemin diğer sistemlere göre üstünlüklerinden bahsedelim.

  • Bu hostingler klasik hostinglere nazaran kaynak kullanımlarını aza indiren sistemler barındırır.
  • Bünyesinde son teknolojik ürünleri barındırarak sitenizin yanıt verme süresini hızlandırır.
  • Sürekli sunucu yazılımının güncellenmesiyle olası sistem açıkları kendiliğinden kapanmış olur
  • Kendi sistemlerine entegre şeklinde gelen Tek tıkla kurulum ile ayrıca ve veri tabanı vb. gibi araçlarla uğraşmadan çok kısa bir sürede kurulum işlemlerini tamamlarsınız
  • WordPress sürümü ve eklentileriniz otomatik olarak güncelleme alır.
  • Olası sorunları göz önünde bulundurarak günlük yedekleme sistemi ile websiteniz günlük olarak yedeklenir.
  • WordPress paneline hosting panelinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
  • Satın alınan SSL ya da CDN uygulamalarınızı kolayca entegre edebilirsiniz.

WordPress Hosting Nereden Alınır?
WordPress Hosting Türkiye pazarına yeni girmesi ve ihtiyaçların bu yönde fazla oluşundan firmalar bu durum için geniş yelpazeyle kullanıcılarına yüksek performanslı paketlerle kullanıcılarının bu ihtiyaçlarına karşılık vermektedir. Paketleri kıyaslayıp satın almak isterseniz burayı tıklayabilirsiniz. İhtiyacınıza göre alacağınız paketler firmalar tarafından çok kısa bir zaman diliminde oluşturulup kullanmanıza olanak sağlarlar. Sitenizi daha önceden de belirttiğimiz gibi birkaç tıkla kurabilirsiniz. Ya da daha önceden normal hostingte oluşturduğunuz websitenizi ister siz isterseniz teknik destek alarak yapabilirsiniz. Teknik destek almak isterseniz bu konuda yardım alabilmek için ticket sistemi ya da telefonla arayarak destek alabilirsiniz. WordPress hosting alırken dikkat edilecek hususlara gelince;

  • İhtiyaçlarınızı iyi belirledikten sonra firma seçimini yaparken firmanın yer sağlayıcı belgesinin kontrol edilmesi gerekmektedir.
  • Seçeceğiniz firmanın hizmet portföylerini ve referanslarını sorgulayın. Uzun yıllar bu sektörde olmaları ve iyi referansları tercih sebebiniz olabilir.
  • Firmanın kullandığı teknik alt yapı kullandığı kaynakların son teknoloji ürünleri olduğunu öğrenmeniz sitenizin sağlığı için en önemli etmenlerdir. Kullanılan kaynakların örneğin sabit diskin ssd oluşu sitenizin performansına katkıda bulunacaktır.
  • Satış sonrasında verilen hizmetler kullanıcının sorunlarıyla alakalı verilen destek için önemlidir. Sorunun büyüklüğüne göre verilen hizmetler ve çözümler sizin firmaya olan güveninizi artıracaktır.
  • Ticket bildirimi haricinde telefonla görüşüp destek almanızda önemlidir.
  • Açılan bildirimlerin ortalama dönüş süresini öğrenin.
  • Kuracağınız sitenin büyümesinden sonra yükseltilebilir kaynaklarının olup olmadığını sorun. Bu sitenizin ilerde alexa ya da Google page rank değerlerinde düşüşlerin önüne geçecektir.
  • Eğer birden fazla WordPress siteniz var ise bunları hostedeceğiniz paketlerin oluşu sizin işinizi hayli kolaylaştıracaktır.
  • Hizmet ve kullanım şartlarını iyi okuyun. İlerde gözden kaçırdığınız bir detay sizi hem firma karşısında hem de kontrol edici birimler karşısında zor durumlar yaşamanızı sağlar.