Site icon TeknoDestek

Windows 11’de Wi-Fi sorunu Nasıl Onarılır

windows 11de wi fi sorunu nasil onarilir 1

Windows 11’de Wi-Fi seçeneğinin kaybolması sorunu yaşanabilir. Ancak onu geri almanın yolları vardır.

Windows 11 bilgisayarınız çeşitli nedenlerle bir Wi-Fi bağlantı seçeneği göstermediği durumlar var. Bozuk Wi-Fi sürücüleri, donanım sorunları ve hatta Windows işletim sistemiyle ilgili sorunlar bunun olası nedenleridir.

Ayrıca, Wi-Fi bağlantılarının sık sık kopma yaşanır. Öyleyse, Windows 11’de Wi-Fi çalışmıyor sorununu çözmenize yardımcı olacak birkaç sorun giderme adımını sizler için derledik.

İnternet Bağlantısı Sorun Gidericisini çalıştırın

Windows 11, bilgisayar çevre birimleri ve ağ aygıtlarıyla ilgili yaygın sorunları gidermek için yerleşik sorun gidericiler sağlar. Sistemi genel sorunlara karşı taramak ve bunları otomatik olarak düzeltmek için İnternet Bağlantısı sorun gidericisini çalıştırabilirsiniz.

İnternet Bağlantısı sorun gidericisini çalıştırmak için:

Sorunlar devam ederse, Ağ Bağdaştırıcısı sorun gidericisini çalıştırın. Aşağıdaki adımlar takip edin.

Ağ Bağlantılarında Wi-Fi Bağdaştırıcısını Etkinleştirin

Wi-Fi bağdaştırıcısı devre dışı bırakılmışsa, Windows 11 Wi-Fi seçeneğini görüntülemeyecektir. Kontrol Panelinde ağ cihazlarını manuel olarak etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Wi-Fi bağdaştırıcısını etkinleştirmek için:

Windows, aygıtı sorunlar için tarar ve olası bir düzeltme önerisi sunar. Sorunu çözmek için Bu düzeltmeyi uygula‘yı tıklayın. Ek önerileri denemek için ekrandaki talimatları izleyin.

Windows 11’de Wi-Fi Sorunu için Ağ Bağdaştırıcısı Sürücülerini Güncelleyin

Yakın zamanda bir yükseltme yaptıysanız, Windows’ta en son ağ sürücüleri yüklü olmayabilir. Bozuk veya sorunlu ağ bağdaştırıcısı sürücüleri de Wi-Fi bağlantısının bozulmasına neden olabilir. Bu sorunu çözmek için ağ bağdaştırıcısı sürücülerini en son sürüme güncelleyebilirsiniz .

Ağ bağdaştırıcısı sürücülerini güncellemek için:

Windows 11’de Wi-Fi Ağ Bağdaştırıcı Aygıtını Yeniden Kurun

Bunun yanı sıra, ağ bağdaştırıcı aygıtını da yeniden yükleyebilirsiniz. Bu işlem, yaygın sorunları gidermek için ağ aygıtı sürücülerini kaldıracak ve ardından yeniden yükleyecektir.

Ağ bağdaştırıcı aygıtını yeniden yüklemek için:

Ağ Sıfırlaması Gerçekleştirin

Windows 11, ağ sıfırlaması gerçekleştirmek için yerleşik bir seçenek sunar. Bu işlem ağ bağdaştırıcılarını kaldıracak ve yeniden yükleyecektir. Ayrıca, diğer ağ bileşenleri, yanlış ağ yapılandırması nedeniyle tetiklenen sorunları gidermek için varsayılan ayarlarına sıfırlanır.

Ağ sıfırlaması gerçekleştirmek için:

Windows Güncellemelerini Kontrol Edin

Yeni bir Windows kurulumuna sahip bilgisayarlar için başka bir çözümde güncellemedir. Henüz yapmadıysanız, bekleyen Windows ve üçüncü taraf satıcı güncellemelerini kontrol edin. Windows Update aracını çalıştırın. Bu güncellemelerde, ağ aygıtları için hata düzeltmeleri ve temel sürücü sürümleri bulunabilir.

Windows 11 güncellemelerini kontrol etmek için:

Sorun devam ederse, Windows 11’in önceki sürümüne dönmeyi deneyin. Özellikle bir yükseltme gerçekleştirdikten sonra Wi-Fi bağlantı sorunu ortaya çıkarsa çözüm sağlar.

Ancak bu özellikte zaman kısıtlıdır. Geri git işlemi yalnızca yükseltme gerçekleştirildikten sonraki on gün boyunca kullanılır.

Windows 11’de Wi-Fi Bağlantısını Geri Yükleyin

Windows 11’de Wi-Fi, çeşitli nedenlerle çalışmayı durdurur. Ancak, genellikle yerleşik ağ sorun gidericisini kullanarak sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca, sorunu gidermek için ağ sürücülerini yeniden yükleyin veya güncelleyin.

Sistem hala kablosuz ağınızı görmeyi reddediyorsa, donanım sorunları için Wi-Fi kartınızı kontrol edin. Arızalı Wi-Fi kartını değiştirebilir veya hızlı bir tak-çalıştır çözümü olarak bir Wi-Fi dongle’ı tercih edebilirsiniz.

Exit mobile version