Site icon TeknoDestek

Windows 11’de Bluetooth Aygıtlarını Adlandırma

windows 11de bluetooth aygitlarini adlandirma 1

Çok sayıda Bluetooth cihazı mı kullanıyorsunuz? Bu durumda cihazların hangileri olduğunu karıştırmanız kaçınılmazdır. Ancak, Windows 11’de Bluetooth aygıtlarına özel adlar verebilirsiniz.

Bilgisayarınıza bir Bluetooth aygıtı bağladığınızda, Windows 11 aygıtı tanımlamak için otomatik olarak genel bir ad kullanır. Ad, genellikle eşleştirilen cihazın model numarası ve markası tarafından belirlenir. Bazıları için varsayılan Bluetooth cihaz adları yeterlidir. Fakat bazı kullanıcılar özel bir ad tercih etmek ister.

Bluetooth cihazınıza farklı bir isimler vermek istiyorsanız, makalemiz size yardımcı olacak. Yeniden adlandırma için aşağıdaki adımları izleyin.

Windows 11’de Bluetooth Aygıtları Yeniden Adlandırma

Bluetooth aygıtlarını Kontrol Panelinden yeniden adlandırabilirsiniz. Ancak, bir Bluetooth cihazını yeniden adlandırabilmek için önce Bluetooth’u açmanız ve cihazı Windows 11 PC’nizle eşleştirmeniz gerekir.

Bluetooth’u Açma;

Bluetooth’u açıp cihazınızı bağladıktan sonra yeniden adlandırma için aşağıdaki adımları izleyin.

Güncellediğiniz cihazının adını görüntülemek için Ayarlar > Bluetooth ve cihazlar bölümünde tıklayın. Değişiklik hemen görünmezse, cihaz adının yanındaki üç noktalı menüyü tıklayın. Bağlantıyı Kes’i seçin. Ardından, cihazı yeniden bağlayın ve yapılan değişik görünür. 

Bluetooth cihazınızın varsayılan ismini geri yüklemek için:

Exit mobile version