Site icon TeknoDestek

Windows 11 Wi-Fi Parolalarını Bulma

windows 11 wi fi parolalarini bulma 1

Yakınlarınız Wi-Fi şifresini istediğinde bazen hatırlamazsınız. Windows 11 ‘de kayıtlı Wi-Fi şifrelerini sizlere adım adım anlatacağız.

Evde, işte veya halka açık yerlerde bir Wi-Fi ağına bağlandığınızda, Windows 11 Wi-Fi parolasını bilgisayarınıza kaydeder. Bu, ağ kimlik bilgilerini yeniden girmeden kayıtlı ağlara yeniden bağlanmayı kolaylaştırır.

Wi-Fi kablosuz güvenlik anahtarını unuttuysanız, sıfırlamayı denemek yerine Windows 11’de kayıtlı parolayı bulun. Parolaya ulaşmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Kontrol Panelini Kullanarak Kaydedilmiş Wi-Fi Parolasını Görüntüleme

Klasik Kontrol Panelini kullanarak kayıtlı Wi-Fi şifresini görüntüleyebilirsiniz. Bu yolla bağlı olduğunuz Wi-Fi ağ profilinin parolasını görüntüleyebilirsiniz.

Ayarlardan Wi-Fi Şifresini Görüntüleyin

Alternatif olarak, Wi-Fi özellikleri sayfasına Windows 11 Ayarlar panelinden de erişebilirsiniz. 

Komut İstemini Kullanarak Wi-Fi Şifresi Nasıl Bulunur?

Şu anda bağlı olan ağ için Wi-Fi şifresine erişmek istiyorsanız, Kontrol Panelini de kullanabilirsiniz. Ancak, PC’nizde depolanan belirli bir Wi-Fi ağ profilinin parolasını görüntülemek içinde, Komut İstemi’ni kullanılır.

netsh wlan profilleri göster

netsh wlan profil adını göster= ASUS DSL-AX82U anahtarı=temizle

PowerShell Kullanarak Wi-Fi Şifresi Nasıl Bulunur?

Komut İstemi yöntemi, belirtilen kullanıcı profili için parolayı görüntülemenizi sağlar. Tüm kullanıcı profillerinin parolasını görüntülemek istiyorsanız GitHub‘dan aşağıdaki PowerShell i çalıştırın. PowerShell kullanarak Wi-Fi parolalarınızı görüntülemek için:

(netsh wlan profilleri göster) | Seçme-Dizesi “\:(.+)$” | %{$network=$_.Matches.Groups[1].Value.Trim(); $_} | %{(netsh wlan profil adını göster=”$network” anahtar=temizle)} | Seçme-Dizesi “Anahtar İçerik\W+\:(.+)$” | %{$password=$_.Matches.Groups[1].Value.Trim(); $_} | %{[PSCustomObject]@{ NETWORK_NAME=$network;PASSWORD=$parola }} | Format-Tablo -AutoSize

Windows 11’de unutulan Wi-Fi şifresini bulmak kolaydır. Wi-Fi güvenlik anahtarı Denetim Masası, Komut İstemi veya bir üçüncü taraf aracı kullanarak görüntülenir. Ancak, parolalarınızı sık sık unutursanız, parolalarınızı verimli bir şekilde yönetmek için bir parola yöneticisi kullanmanız iyi olur.

Exit mobile version