Site icon TeknoDestek

Windows 10’da WDF_VIOLATION Hatası ve Çözümü!

Windows 10’da WDF VIOLATION Hatası ve Çözümü kapak

Bilgisayarımızda yapacağımız güncellemelerin ardından karşılaşabileceğimiz hatalardan biri olan WDF_VOLATION hatası genellikle bir sürücünün yüklenmesi sırasında meydana gelir. Bu yazımızda hatalı olarak yüklenen ya da güncellenen sürücü için sunacağımız çözüm, hatalı yüklemeyi veya güncellemeyi onarmak ya da sürücüyü devre dışı bırakmak olacaktır.

 

Hangi sürücünün hatalı olduğunu ya da hangi sürcünün bu hatayı verdiğini tespit etmek için bize yardımcı olacak olan program https://www.nirsoft.net/utils/bluescreenview-x64.zip linkinde yer almaktadır. İlk etapta bu linkden gerekli programı bilgisayarımıza indirelim.

İndirdiğimiz sıkıştırılmış arşiv dosyasının içinde BlueScreenView.exe adında bir çalıştırılabilir exe dosyası bulunmakta. Bunu çift tıklayıp açtığımızda (çalıştırdığımızda) yönetici izni onayı ekranı açılacak. ‘Evet’ butonuna tıklayıp, programı çalıştırma işlemini onaylayalım.

Bu işlem adımlarını dikkatli bir şekilde tamamladıktan sonra bilgisayarımızı kapatıp açıyoruz. Genellikle bu hata, bilgisyarımızı kapatmak istediğimizde bizi karşıladığından dolayı bilgisayarımızı yeniden başlatmayı da tercih edebiliriz. bilgisayarımız açıldıktan sonra tekrar kapatmayı deneyelim; herhangi bir hata hata vermediğini vermediğini farkedeceksiniz.

Tüm bu işlemleri yapmanıza rağmen sorun düzelmezse. ‘reimage’ gibi onarım programlarını indirerek bilgisayarımızda bir tarama yapabiliriz. Programı  reimage linkinden indirebilirsiniz. Alternatif olarak, bilgisayarımızın Başlat ekranından menüsünde arama kutucuğuna ‘Komut İstemi (Command Prompt)’ yazıp, çıkan sonuçlarda ‘Komut İstemi (Command Prompt)’ uygulamasına sağ tıklayarak, açılan menü listesinde ‘Yönetici olarak çalıştır’ seçeneğine tıklıyoruz ve ‘Komut İstemi (Command Prompt)’ uygulamasını çalıştırıyoruz.

Tarama  bittikten sonra yine bilgisayarımızı kapatıp yeniden açarak deneyebiliriz. Gerekli onarım işlemlerini denememize rağmen sonuç alınamaması gibi bir durum olursa, bilgisayarımızın servisi ile iletişime geçebiliriz.

Exit mobile version