Site icon TeknoDestek

Windows 10 Ekran Genişletme ve Klonlama

Windows 10 ekran genişletme ve klonlama, kullanıcıların aynı resmin diğer bağlı monitörlerde görüntülenmesini sağlar.

Ekranınızı klonlamak veya yansıtmak için bir seçenek, bir Windows 10 kısayol tuşu kullanmaktır.

Bir ekranı klonlamak, kullanıcıların resmi bir ekranda kopyalamasına ve diğer bağlı monitörlerde aynı resim görüntüsüne sahip olmasına olanak tanır.

Öte yandan, bir ekranı genişletmek, kullanıcıların farklı monitörlere yayılmış daha fazla bilgiye sahip olmalarını sağlar.

Windows 10’da birden çok monitörle bir ekranın nasıl klonlanacağını veya genişletileceğini bilmek, oyun oynama, kodlama, yazma, film akışı ve daha fazlası gibi bir dizi durumda son derece yararlı olabilir.

Windows 10‘da birden çok monitörü bir PC’de veya ekrana eklenmiş bir dizüstü bilgisayarda nasıl yöneteceğinizi öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki bilgiler size yardımcı olacaktır.

Bilgisayardan birden çok monitöre nasıl kopyalama ve yansıtma yapılır?

1.Windows 10 kısayol kullanımı

Yukarıdaki seçeneklerden birini seçerek devam edebilirsiniz.

Windows 10 ekran genişletme işlemlerinde kullanılması gerekli olan işlemler

2.Ayarları değiştirin

Bilgisayarınız diğer monitörlerinizi algıladığında, kullanabileceğiniz birkaç özelleştirme seçeneğiniz olacaktır.

Monitörleriniz farklı boyutlara ve modellere sahipse, her birini seçip uygun bir ölçekleme düzeyi seçmek isteyebilirsiniz. Bu, monitörlerinizin farklı DPI seviyelerine sahip olması durumunda da gerekli olur. Diğer özellikler arasında, kullanıcıların ekranı çevirmesine izin veren yönler var.

Kısayol tuşu işlevine benzer şekilde, ekstra monitörlerinizi nasıl kullanmak istediğinizi de seçebileceksiniz. Başka bir deyişle, genişlet, çoğalt, yalnızca tek ekran kullan vb. Seçenekleri seçebilirsiniz.

3.Farklı program kullanın

Windows 10’da ekranı birden çok monitörle klonlamak veya genişletmek için her zaman farklı bir program kullanabilirsiniz.

Birden çok monitörü yönetmenize yardımcı olan yazılımlar genellikle özelliklerle doludur.

Örneğin, DisplayFusion adlı popüler bir yazılım, monitörlerinizi yapılandırmanıza önemli ölçüde yardımcı olur. Bu uygulama aşağıdaki gibi özelliklerle doludur:

Windows 10’da birden çok monitörle ekranları klonlamanıza veya genişletmenize yardımcı olmak için kullanılabilecek birçok özellik sunan DisplayFusion gibi birçok başka program var.

Bununla birlikte, birden çok ekranınızı yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu arıyorsanız, Windows 10’daki yerleşik özellikler sizin için idealdir.

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version