Site icon TeknoDestek

Windows 10’a Facebook, Messenger, WhatsApp, Twitter, Instagram Nasıl Kurulur?

Windows 10a Facebook Messenger WhatsApp Twitter Instagram Nasıl Kurulur kapak

Mobil işletim sistemine (Android, iOS) sahip akıllı (smart) cihazlar (cep telefonu, tablet, vs) denince hemen herkesin aklına kuşkusuz ilk olarak anlık (yazılı, sesli, görüntülü) sohbet uygulamaları, sosyal medya ağları (platformları) ve bu platformlara (ağlara) erişim (giriş) için kullanılan uygulamalar (Facebook, Messenger, WhatsApp, Twitter, Instagram vs.) gelmektedir. Sosyo-kültürel bakımdan ortalama her bir kullanıcının smart cihaz kullanımın oranının %60 ile %80 arası bu ve bu tür uygulamaların kullanımına aittir dersek abartmış ve yanlış söylemiş olmayız. İnsanların günlük hayatında bu derece yer etmiş bu platformların kullanımının iletişimi çok hızlı ve verimli seviyelere taşıdığı su götürmez bir gerçek. Kurumsal iletişim ve iş hayatında dahi artık bu uygulamaların tercih edilmesi, bu platformların bilgisayar ortamlarında da kullanımını zorunlu hale getirmiştir. Bu zorunluluğa binaen biz de bu yazımızda, en çok kullanılan anlık sohbet ve iletişim uygulamaları ve sosyal medya uygulamalarının Windows 10 işletim sistemi çalışan bilgisayarlara nasıl kurulabileceğini anlatacağız.

Mobil işletim sistemlerinde olduğu gibi, artık bilgisayar işletim sistemlerinde de uygulama mağazası kullanımı artmaya başladı. Bu ihtiyaca binaen Microsoft da, Windows 8’den itibaren, çıkardığı Windows işletim sistemlerine uygulama mağazası ekledi. Popüler oyunlardan, kullanışlı birçok programa kadar hemen her tür uygulamayı artık Microsoft’un Windows (10) işletim sistemine eklediği Mağaza’dan indirebilirsiniz.

 

Benim bilgisayarımda bu uygulama daha önce yüklenmiş olduğundan ‘Al’ butonu görünmüyor. ‘Başlat’ butonuna tıklayıp, uygulamayı kullanabilirim.

Exit mobile version