Site icon TeknoDestek

Windows 10 için En İyi Gizlilik Koruma Yazılımı

Windows 10 için En İyi Gizlilik Koruma Yazılımı 1

Windows 10 için En İyi Gizlilik Koruma Yazılımı

Windows 10 , tümü hakkında hakkınızda çok miktarda veri toplayarak birçok yararlı özellik ve kullanıcı kişiselleştirilmiş hizmetler sunar: Hangi web sitelerini ziyaret ettiğiniz, konumunuz, eriştiğiniz dosyalar, arama motorlarında aradıklarınız ve daha fazlası. Bununla birlikte, bu kişiselleştirilmiş hizmetler faydalı olabilir, veri kullanışlılığı ve gizlilik arasında net bir satır olması gerekir.

Kaçınız Microsoft’un sizinle ilgili ne kadar bilgi sahibi olduğunun farkındasınız? Kaçınız teknoloji devinin Windows 10 kullanıcıları hakkında sürekli olarak ne tür veriler depoladığını biliyor? İşte size bir fikir vermek için bu tür verilerin bir listesi:

  1.   Windows 10’da yerleşik bir keylogger vardır; bu, Microsoft’un klavyede yazdığınız her şeyi kaydedebileceği anlamına gelir. Tabii ki, bu kötü amaçlı bir keylogger değil, yine de, Microsoft’un ne yazdığınızı bilmesi fikri sadece korkutucu.
    2.   Şifreler; şirket, hesabınıza erişmek için kullandığınız şifreleri, şifre ipuçlarını ve benzeri güvenlik bilgilerini toplar. Kötü haber: 123456789 şimdi şifrenizi başka biri biliyor.
    3.   E-postalardan, dosyalardan, sohbetlerden vb . İçerik . Bu, hepsinin en can sıkıcı, gizlilik eseri pratiği olabilir, ancak tüm bunlar Microsoft Gizlilik Beyanı’n da tam olarak açıklanmıştır: “Kullandığınız hizmetleri size sağlamak için gerektiğinde dosyalarınızın ve iletişiminizin içeriğini topluyoruz. […] Bu verilere örnek olarak şunlar verilebilir: OneDrive gibi bir Microsoft hizmetine yüklediğiniz belgelerinizin, fotoğraflarınızın, müziğinizin veya videonuzun yanı sıra Outlook.com veya Skype gibi Microsoft hizmetleri kullanılarak gönderilen veya alınan iletişiminizin içeriğini dahil ederek:
  1.   Rehber ve ilişkiler: Bu, kişileri yönetmek veya diğer kişiler veya kuruluşlarla iletişim kurmak veya onlarla iletişim kurmak için bir Microsoft servisi kullanıyorsanız yapılır.
    5.   GPS koordinatlarıyla konum verileri.
    6.   Kullanım verileri satın alınan öğeler, ziyaret ettiğiniz web sayfaları ve girdiğiniz arama terimleri olarak, telefonlar için IP adresi, cihaz tanımlayıcıları (IMEI numarası dahil cihazınız ile onların hizmetlerine bağlanmak için ağ bilgileri)
    7.   Ödeme aracı numarası ve onunla ilişkili güvenlik kodu gibi ödeme verileri
    8.   İlgi alanları ve favoriler:  Bir spor uygulamasında takip ettiğiniz takımlar veya bir hava durumu uygulamasına eklediğiniz favori şehirler gibi.

Toplanan veriler iki kategoriye ayrılabilir: Genel, müdahaleci olmayan veriler ve oldukça müdahaleci kişisel veriler.
Neyse ki, Microsoft’un sizin hakkınızda toplayabileceği veri türünü sınırlandırmanıza izin veren özel uygulamalar var.

1.Cyber ​​Ghost VPN (önerilir)

Cyber ​​Ghost VPN en iyi IP kapak programlarından biridir, çünkü ücretli bir sürüme yükseltmeniz gerekmez. Cyber ​​Ghost VPN’in ücretsiz sürümü, kullanıcının istediği tüm parçalara sahiptir. Tüm çevrimiçi trafiği şifreleyebiliyor ve açık bir kablosuz ağdayken bilgilerin bilgisayar korsanlarından gizli kalmasını sağlar.

Ücretsiz sürümde bir bant genişliği sınırı bulunmuyor, ancak her üç saatte bir bağlantısının kesildiğini ve yalnızca bir Windows aygıtı ile sınırlı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bir hesap oluşturmadan hizmeti kullanmanız gerekir.

Premium ve premium plus sürümü daha iyi bağlantı hızı, çoklu cihaz desteği ve ayrıca OpenVPN, IPSec veya PPTP kullanma seçeneği sunar.

  1. Privacy Protector for Windows 10 Gizlilik Koruyucu (önerilen)

Bu premium yazılım, 10 günlük ücretsiz deneme süresiyle birlikte gelir ve daha sonra ücretli olarak alınabilir. Seçenekler bolluğu göz önüne alındığında istenilen ücret adildir.  37’den fazla izleme hizmetini engeller veya kaldırır, keylogger’ı devre dışı bırakır, arka plan toplanmasını önlemek için Cortana’yı devre dışı bırakır mikrofonunuz ve web kameranızla kaydedilmiş verilerin aktarılmasını sağlar ve bir dizi çıkarılabilir Microsoft uygulamasını kaldırmanıza olanak tanır. Ayrıca, kullanımı çok kolay bir arayüze sahiptir.

Bunun en iyi Windows 10 gizlilik koruma yazılımı olduğunu ve bu fikri destekleyen bir fiyat etiketi ile geldiğini söylemek doğru olmaz. Kalite her zaman bir fiyat etiketi ile birlikte gelir ve Windows 10 için Privacy Protector’ın sizi yarı yolda bırakmayacağını garanti ederiz.

  1. Windows 10 için Ashampoo Antispy

Bu ücretsiz yazılım güvenlik ayarlarını yapılandırmanıza, konum servislerini devre dışı bırakmanıza izin verir ve Windows 10’un gizliliğinizi korumak için tanılama ve kullanım verileri göndermesini önler. Kullanıcı arayüzü, bir gizlilik ayarları listesi ve her biri için kısa bir açıklama içeren çok basit bir arayüze sahiptir. Gizlilik ayarlarını tek tek veya tümünü bir kerede etkinleştirebilirsiniz.

  1. Windows 10 için Privacy Protection Gizlilik Koruma Aracı

Bu koruma aracı 14 Eylül 2015 tarihinde başlatılmıştır ve o zamandan beri sürekli güncellenmektedir. Geliştiriciler, kullanıcıları ve verileri korumak için yeni diller ve özellikler eklediler. Privacy Protection, şu anda mevcut olan en güçlü şifreleme, erişim kontrolü ve kullanıcı davranışı izleme araçlarının bir kombinasyonunu kullanır. Kurulum gerektirmez, indirirsiniz ve araç sihrini yapar.

Bu koruma aracı özellikleri:

Windows 10 için “Privacy Protection” Gizlilik Koruma Aracı’nı indirin.

  1. Windows Casusluğunu DWS Lite ile Yok Edin

Bu 250K’dan fazla indirme ile en popüler Windows 10 gizlilik yazılımıdır. Optimize edilmiş ve geliştirilmiş algoritmalarla işletim sisteminizde sorunsuz çalışır. Yazılım, güncellemeleri etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak isteyip istemediğinizi seçmenizi, IP adresinizi gizlemenizi, casusluk uygulamalarını ve METRO uygulamalarını kaldırmanızı, Solitaire, OneDrive, Takvim gibi yerel Windows uygulamalarını kaldırmanızı ve ana bilgisayar dosyalarını temizlemenizi sağlar.

Uygulama, kullanıcıların birkaç özelliği kişiselleştirmesine olanak tanır ve yeni başlayanlar için oldukça uygundur, çünkü ayarları belirli parametreler olmadan kolayca başlatabilirler.

  1. DoNotSpy10

Bu yazılım hakkındaki en şaşırtıcı gerçek, desteklediği gizlilik özelliklerinin uzun bir listesidir: Otomatik sistem güncellemelerini, biyometreleri, Ekran Kilidi Ekran işlevini, konumu, OneDrive, Cortana, web araması, belirli bilgisayar işlevlerine uygulama erişimi (kamera, takvim , mikrofon) ve diğerleri gizlilik sunacaktır. Muhtemelen antivirüsünüz bu yazılımı indirmeyi engelleyebilir, bu yüzden kurulum sırasında kapatmanız gerekir.

  1. O & OShutUp 10

Bu ücretsiz yazılım, en iyi gizlilik koruma deneyimini sağlamak için sürekli güncellemeler almaktadır. Sürekli yeni özellikler eklenir. Taşınabilir bir sürümde gelir, kurulum gerektirmez. Canlı bir arayüzle, hangi veri toplama uygulamalarını devre dışı bırakmak istediğinizi seçmenize olanak tanır.

  1.   Spybot Anti-Beacon

İnternet güvenliği sektöründe uzun yıllardır çalışan gönüllü bir ekip tarafından geliştirilen bu ücretsiz yazılım. Bağımsız bir araçtır ve kullanımı çok basittir. Tek yapmanız gereken “Başlama” düğmesine tıklamak. Uygulama, işletim sistemine dahil olan Microsoft’un tüm izleme özelliklerini devre dışı bırakıyor. Bir şeyler ters giderse, “Geri Al” düğmesini tıklatarak değişiklikleri hızlıca geri alabilirsiniz.

  1.   Disablu Windows 10 Tracking ile İzlemeyi Devre Dışı Bırak

Bu yazılım sadece sekiz gizlilik ayarı sunmasına rağmen, hala çok kullanışlı bir uygulama olmaya devam ediyor. Özellikle çeşitli izleme uygulamalarını engellemekle ilgilenen Windows 10 kullanıcılarına öneriyoruz. Microsoft’un dizüstü bilgisayarınızın kamerası veya bilgisayarınızın mikrofonu gibi başka yollarla da veri toplamasını engellemek istiyorsanız, yukarıda listelenen gizlilik araçlarından birini seçin.

  1. W10 Gizlilik

Bu uygulama düzeltebileceği sorunların sayısını dikkate alarak mevcut en iyi gizlilik yazılımlarından biridir. Program bir Alman şirketi tarafından geliştirildi ve İngilizce olarak da sunuluyor. Geliştiricilerine göre, öncelikli odak noktası özellikle Windows tarayıcısında Windows 10 ayarları ve Windows 10 uygulamalarıdır. Program gelecekte Windows 8’e genişletilecektir.

  1.   Windows Privacy Tweaker

Bu yazılım oldukça kullanıcı dostudur, Windows 10 kullanıcılarının ayarları kişiselleştirmesini çok kolaylaştırır. Uygulamanın bir Fransız şirketi, Phrozen tarafından geliştirilmiştir. Güvenlik ayarlarınızı etkinleştirmek istiyorsanız, güvenli olmayan Kırmızı Alanların güvenli Yeşil Alanlara işaretini kaldırmanız yeterlidir. En son güncelleme, Ocak 2016’da, Cortana, reklamlar ve diğer pek çokları arasında web araması ile ilgili işlevsellik ile yayınlandı. Geliştiriciler, Microsoft yeni bir işletim sistemi sürümü veya güncellemesi başlattıktan kısa bir süre sonra güncellemeleri düzenli olarak yayınlar; böylece gizliliğiniz her zaman korunur.

  1.   Windows 10 Gizlilik Kılavuzu

Bu seçim göründüğü kadar şaşırtıcı olsa da, kullanıcılar Windows 10’daki gizlilik ayarlarını kişiselleştirerek Microsoft’un topladığı veri türlerini kontrol edebilirler. Yukarıdaki bağlantıda adım adım rehberiniz bulunmaktadır, böylece ayarlarınızı kolayca kontrol edebilir ve seçebilirsiniz. Gizlilik seviyesinde mikrofon, konuşma ve yazma, irtibat, takvim, mesajlaşma, hesap bilgileri ve diğer cihazlar gibi çeşitli kategoriler için istediğiniz gizlilik ayarlarını seçebilirsiniz.

Güncellemeleri kolayca engelleyen diğer gizlilik yazılımlarının aksine, yerel gizlilik ayarlarını manuel olarak kişiselleştirerek güncellemelerin nasıl yayınlanacağını ve yükleneceğini seçersiniz.

Hangi Windows 10 gizlilik yazılımını seçerseniz seçin, Microsoft veri toplama uygulamaları kadar can sıkıcı olabileceğinden, şirketin yazılımı kötü amaçlı kullanmayacağını unutmayın. Tüm Windows 10 kullanıcılarının topladığı bilgiler, teknoloji devinin ürünlerini geliştirmesine yardımcı oluyor.

Exit mobile version