Site icon TeknoDestek

Windows 10 Fat32 Formatı Nasıl Atılır

Ekran goruntusu 2022 12 08 100034

Windows 10 Fat32 formatı nasıl atılır, aşağıda ki adımları uygulayabilirsiniz.

Windows 10 bilgisayarınızda bulunan bir diske ya da USB belleğinize format atma işlemine biçimlendirme denir. Bu yöntem ile diskin içinde bulunan tüm veriler silinir. Bu yüzden formatlama işleminden önce diskinizin içinde bulunan verileri başka bir konuma (örneğin bir bulut depolama servisine) yedeklemeniz gerekir.

Disk Biçimlendirme İşlemi

Diskiniz yedeğini aldıktan sonra yapmanız gereken adımlar şu şekildedir:

Bu adımları uyguladığınızda diskiniz başarılı bir şekilde FAT32 biçiminde formatlanmıştır.

Ayırma Birimi Boyutu Seçimi

Ayırma birimi boyutunu depolama alanınız büyüklüğüne göre ayarlamanız gerekir. Örneğin 8 GB hafızası olan bir USB için 4096 bayt seçilebilir. 512 GB alanı olanı bir SSD için ise 32 kilobayt seçimi yapa bilirsiniz. Yani diskinizin boyutu arttıkça ayırma birimi boyutunu da arttırmalısınız. Bu sayede diskiniz daha hızlı ve daha verimli bir şekilde çalışır.

Hızlı Biçimlendirme Hızlı biçimlendirme işlemi formatlama işleminizin daha kısa sürede bitmesini sağlar. Fakat bu yöntem bazı durumlarda işe yaramaz. Bu yüzden zamandan tasarruf etmek amacıyla biçimlendirme esnasında ilk önce hızlı biçimlendirme seçilmeli ve işlemin başarılı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer diskiniz sıfırlandıysa işleminiz başarılı demektir. Ama ortada bir sıkıntı var ise hızlı biçimlendirme seçeneği kapatılarak formatla işlemi tekrarlanmalıdır. Diğerine göre daha uzun sürse de bu yöntem her zaman başarılı sonuç verir.

FAT32 Formatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu makalede Windows 10 FAT32 formatının nasıl yapıldığı anlatılmıştır.

Exit mobile version