Site icon TeknoDestek

WhatsApp, En Gelişmiş Kalitesi Ayarlarını Test Ediyor

WhatsApp, en son beta güncellemelerinde birkaç yeni şeyle uğraşıyor gibi görünüyor. 2.21.14.15 sürümüyle, konuşmanıza gönderilen bağlantının neyle ilgili olduğunu daha iyi görmek için büyük bir bağlantı ön izlemesini test ediyorlar. Beta güncelleme sürümü 2.21.14.16’ya gelince, daha önce videolarda yaptıklarına benzer şekilde görüntü kalitesi ayarları üzerinde çalışıyorlar. Her zamanki sıkıştırılmış kalitesinde göndermek istemiyorsanız, en kaliteli fotoğrafları göndermenize izin verir.

WA Beta Info , WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı bu şeyleri uygulamaların beta sürümlerinde paylaşıyor. 2.21.14.15 sürümü için, WhatsApp’ın daha önce iOS cihazlarına geldiğini söylediği büyük bağlantı ön izlemesini görüyoruz. Android uygulaması da adından da anlaşılacağı gibi bu özelliği alacak. Görüşmelerinizde gönderilen bağlantıların daha büyük ve daha kaliteli ön izlemelerini göreceksiniz. Ancak, tüm web siteleri büyük ön izlemeleri desteklemez, bu nedenle bu durumlarda yine de normal küçük küçük resmi alırsınız.

Bu arada, sürüm 2.21.14.16 , fotoğrafları ve videoları en iyi kalitede göndermeniz için bir seçenek üzerinde çalıştıklarını gösteriyor. Uygulama ayarlarında, fotoğraf yükleme kalitesi ve video yükleme kalitesi ayarlarından hangisinin varsayılan olmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Önceden, her ikisi de zaten sıkıştırılmış kalitede olan otomatik (WhatsApp en iyi kaliteyi algılar) ve veri koruyucuya (sıkıştırma etkin) sahiptiniz.

Eğer WhatsApp aramalarıyla ilgili sorun yaşıyorsanız, lütfen başka bir ağdan bağlanmayı deneyin (Mobil veri yerine kablosuz bağlantı ağı gibi). Şu anki bağlantınız KVP (Kullanıcı Veri Protokolü) için doğru bir şekilde yapılandırılmamış olabilir ve bu durum WhatsApp Araması özelliğinin düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Eğer kablosuz ağ (Wi-Fi) bağlantısındayken WhatsApp araması yapamıyorsanız ya da arama alamıyorsanız, yönlendirici (router) güvenlik ayarlarının ve güvenlik duvarı konfigürasyonunun, WhatsApp Aramasının düzgün çalışması için gerekli olan belirli bağlantı tiplerini engellemediğinden emin olun.

Ancak artık WhatsApp’ın fotoğraf veya video için mevcut olan en iyi kaliteyi kullanacağı en iyi kalite seçeneğine de sahipsiniz. Tabii ki uyarı, mobil verilerinizi kullanıyorsanız, bahis kalitesinde medya göndermenin aslında veri tahsisinizin çoğunu tüketebileceğidir. Bu nedenle, sınırlı veriler üzerinde çalışıyorsanız, bitmemek için veri tasarrufu kalitesini kullanmak yine de en iyisidir. Ancak WiFi’ye bağlıysanız, en iyi kalite seçeneği yeterince iyi olacaktır.

Bu özellikler hala geliştirilme aşamasındadır, ancak muhtemelen yakında beta test kullanıcıları için mevcut olacaktır. Kararlı sürüme ne zaman çıkacakları konusunda henüz bir haber yok, ancak bu, önümüzdeki birkaç ay içinde hala biraz zaman alabilir.

Exit mobile version