Ana Sayfa İnternet WhatsApp API Nedir , Ticari İşletmelere Katkısı Nedir ?

WhatsApp API Nedir , Ticari İşletmelere Katkısı Nedir ?

0

Merhaba değerli takipçilerimiz bugün sizler için işletmeler için son derece önemli bir değer olan WhatsApp Buiness API hakkında bilgiler paylaşacağız , bildiğiniz üzere içinde bulunduğumuz sağlık krizi nedeniyle ülkemizde başta olmak üzere bir çok ülke karantina ve çeşitli pandemi önemleri aldı , bu önlemler sonucu birçok işletme ilgili ticari sürecini online ortamlara taşıdı , daha önceden online ortamlara taşıyan işletmelerde bu süreci daha etkin ve profesyonel olarak yönetmek için çeşitli platformları kullanmaya başladı , bu platformlardan biri olan WhatsAPP API hakkında teknik detaylar ve genel bilgilendirmeler yapacağız.

WhastApp API, Facebook ile entegre çalışan bir sistemdir. Orta ve Büyük ölçekli işletmeler için düşünülmüş, ücretli bir mesajlaşma desteğidir.

Geçmiş yıllarda bildiğiniz üzere Facebook büyük bir atılımda bulunup WhatsApp‘ı satın aldı , bu satın alma sonrası oluşan süreçte gerek işletmeler için gerekse standart genel kullanıcıları için çeşitli yenilikler geldi , bunlara örnek olarak ;

-Görüntülü Görüşmeler
-Sesli Aramalar
-Grup Halinde Sesli Aramalar
-Grup Halinde Görüntülü Aramalar

Bunların yanı sıra Facebook ; WhatsApp Business kullanıcıları için şöyle bir yol geliştirdi.

Firmanızı WhatsApp‘a resmi olarak bağlamak için buraya tıklayarak kayıt oluşturabilirsiniz ,  inceleme onay sürecinden sonra firmanıza tanımlı bir hesabınız oluşturuluyor.

Sonra business in ekstra özelliklerinden faydalanıp firmanıza daha ciddi ve profesyonel bir görüntü katıyorsunuz , bunlara örnek vermek gerekirse ;

-İşletmenize ait ürünlerin katalogları ve bunların görsel paylaşımları
-Ürün tanıtımları
-Otomatik mesaj  gönderme sistemi
-Çalışma saatleri ve işletme bilgilerinin yer aldığı özel alan

whatsapp business api nedir

Sistemin Çalışma Şekli ;

WhatsApp bilindiği gibi tüm platformlar için  ücretsiz ,  işletmeler için WhatsApp Business kullanımı da ücretsiz , Fakat bir firmanız var ise ve bunu WhatsApp Business API‘ye tanımlayarak daha profesyonel bir adım izlemek istiyorsanız bu noktada WhatsApp bu sürecini maalesef ki ücretli olarak sunmakta.

Ücretlendirme API kullanımına geçtikten sonra WhatsApp uygulaması üzerinden mesajlaşma başına yansımaktadır , bu noktada işletmeler doğal olarak mesajlaşmanın adet başına ücretini merak edecektir , ya da tek tek mesaj başına ücret ödemektense bir paket halinde işletmelere sunulmasını isteyecektir.

WhatsApp Business API İşletmeler İçin Avantajlı mı ?

Bu sorunun cevabı işletmeden işletmeye değişir , iş hacminin büyüklüğünden tutunda sektörel farklarda bu sorunun cevabına yanıt olarak yol gösterici olabilir. Daha önceden online platformları kullanan ve online platformlar üzerinden daha da profesyonel olmak isteyen işletmeler için kesinlikle avantajlı olduğunu söyleyebiliriz, fakat henüz yeni yeni e-ticaret ve online ortam üzerine işletmenizi taşıyorsanız bu sürecin en başında kullanmanıza gerek yok.

WhatsApp Business API’nin Avantajları ve Özellikleri ;

  • Mesajlarınızın kaybolmaması adına farklı sunucularda depolanması.
  • Bir çok sistem ve web siteleri üzerinden entegre çalışabilmesi , buna en basit örnek olarak Facebook üzerinden ya da kendi web siteniz üzerinden çalışabilmesi.
  • Mesaj trafiğinizin istatistiksel halde gösterimi sayesinde büyüme grafiği , sistem takibi , ve müşteri kitlenizi büyütebilme adına gerekli analizler.
  • Daha güvenli bir kullanım.
  • Kişiselleştirilmiş Öneriler.
  • Anında Müşteri Geri Bildirimi.
  • Müşteriler İçin Teslimat Takibi.
  • İki Yönlü Müşteri Görüşmeleri.
  • Zengin ve Gerçek Zamanlı Bildirimler.

    Genel bir değerlendirme yapacak olursak ;

    Şirketler arasında prestij ve profesyonellik çok önemlidir. Bulunduğunuz sektörlerde ki rakiplerinizle sizi ayıran detaylar her zaman iş ahlakı , profesyonel yaklaşım ve prestijlerinizdir.

    Bu detaylar ve farklar yakın geçmişe kadar belli olmasa da içinde bulunduğumuz teknoloji çağında oldukça önemli.

    Bugün sizler için hazırladığımız bir teknoloji makalemizin daha sonuna geldik daha fazla teknoloji makaleleri ve haberleri için bizi takipte kalmaya devam edin , ayrıca özel sorularınız ve teknik destek ihtiyaçlarınızda bizi 11858 numaralı hattımız üzerinden 7/24 arayabilirsiniz, sağlıklı günler dileriz.

Önceki İçerik Apple AirTag ile Konumlandırma
Sonraki İçerik WhatsApp Business API Kulanmak İçin 5 Farklı Sebep
İstanbul Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunuyum , Emlak Piyasasında uyguladığım dijital pazarlama yöntemleri ve bu yöntemleri kullanırken tanışmış olduğum grafik tasarım, web ve sosyal medya yönetimi ile birlikte Teknolojinin bir çok dalıyla tanıştım ve hayatımın bir parçası haline geldi. Bu bilgi ve birikimler ile sizlere de faydam dokunacağı için TeknoDestek ailesi ile birlikteyim , bizi takipte kalmaya devam edin :)