Site icon TeknoDestek

Uygulamalar ve Ayarlar Yeni Bir Android Telefona Nasıl Geri Yüklenir?

Uygulamalar ve Ayarlar Yeni Bir Android Telefona Nasıl Geri Yüklenir?

İster yeni bir cihaz almış olun ister telefonunuzu resetlemiş olun, uygulamalarınızı ve ayarlarınızı geri yüklemek artık oldukça kolay. Google otomatik olarak kişilerinizin (rehberinizin), takvim girişlerinizin, arama kayıtlarınızın, mesajlarınızın, ‘Rahatsız Etme (Do Not Disturb)’ ayarlarınızın ve diğer birçok bilginin, daha sonra bunları tekrar alabilmeniz (ve cihazınıza yükleyebilmeniz) için bulut ortamında yedeğini alır. Bu makalemizde, yeni bir Android telefon aldığınızda, bu yedeği nasıl yeni telefonunuza yükleyebileceğinizi anlatacağız.

 

Android Yedekleme Servisi Nasıl Etkinleştirilir?

Verileri geri yüklemeye başlamadan önce, (şu an) kullandığınız telefonda yedekleme servisinin açık ve çalışıyor olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bu servisi açmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

Artık Android yedekleme servisini etkinleştirdiniz ve böylece sistem ayarlarınız ve uygulama verileriniz otomatik olarak Google Drive’a kaydedilecek. Yeni bir telefon aldığınızda ayarlarınız, uygulamalarınızı ve uygulama verilerinizi Android yedekleme servisini kullanarak yeni cihazınıza (geri) yükleyebilirsiniz.

 

Uygulamalar ve Ayarlar, Yeni Bir Android Cihazda Nasıl Geri Yüklenir?

Uygulamaları geri yüklemek çok basittir ve yeni cihazınızın ilk yapılandırma işlemleri esnasında bunu yapabilirsiniz. Google Now veya Pixel Launcher kullanıyorsanız, ana ekran arka planınız, simge ve widget düzeniniz ve klasör (dizin) yapınıza (düzeninize) kadar tüm verileriniz, ayarlarınızı ve ana ekran düzeninizi yeni telefonunuza geri yükleme üzere artık bulut ortamında kayıtlı.

Exit mobile version