Site icon TeknoDestek

Twitter’da, İstenmeyen İçeriğe Sahip Tweet’leri Engelleme

Twitterda İstenmeyen İçeriğe Sahip Tweetleri Engelleme kapak

Twitter, (güncel ve son dakika) haberleri takip etmek ve diğer insanlarla değişik konularda iletişim kurmak için harika bir platform. Fakat hepimizin bildiği üzere, bu platformda olumsuz (hoşumuza gitmeyen) paylaşımlar da yapılmakta.

Bazı durumlarda kullanıcılar, hiç duymak istemediğimiz konularda sohbet edebiliyor. Ve bazıları da, (yeni) çıkacak olan (ve belki de çok beğeneceğimiz) en son ve en iyi filmler için hazırladıkları spoiler videoları (fake fragmanlar) teşhir ederek, bize kötü bir sürpriz yapabiliyor. Kişiden kişiye değişebilecek bu ve benzeri örnekleri çoğaltabiliriz.

Bu tür durumlarda, istemediğimiz ve hoşumuza gitmeyen kelimeleri ve Hashtag’ları (Hashtags#) içeren Tweet’leri engellemek ve Twitter’ın bunları göstermesini durdurmak çok önemli olur. Bu gereklilikten dolayı Twitter, kullanıcılarına, görmek istemedikleri kelimeleri sessize alma (engelleme) imkanı sunuyor. Bir kelimeyi sessize aldığınızda (engellediğinizde), o kelimeyi içeren Tweet’ler ve Hashtag (#)’lar da bildirimlerde, zaman tünelinde ve Tweet’lerinize verilen cevaplarda engellenmiş olur. İstemediğiniz kelimeleri sessize almak ve bu kelimeleri içeren Tweet’leri, Hastag’ları engellemek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. İşlem adımlarını bilgisayar tarayıcısı, mobil cihaz tarayıcısı, Android uygulaması ve iOS uygulaması için ayrı ayrı göstereceğiz.

 

Bilgisayar Tarayıcısı

Mobil Cihaz (Android, iOS) Tarayıcısında

Android Uygulamasında

 

iOS Uygulamasında

Exit mobile version