Twitter yetkilileri geçtiğimiz yılda Twitter‘ın bir beğenmeme butonuna sahip olabileceği hakkında açıklamalar yaparken bu özellik erken dönemlerde test edilmeye başlanmıştı. Yakın dönemde de Twitter, bir tweet aracılığıyla bu butonun önümüzdeki aylarda aktif olacağı hakkında bilgi verdi.
Twitter, bu düğmenin varlığının daha az sosyal bir deneyim olduğunu ve bu deneyiminizi uyarlamanın bir yolu olduğunu savunuyor. Bu, Twitter‘ın yanıtlardan daha fazlasını göstermeye çalışmak için, bir konuşmada alakalı olduğunu düşündüğünüz yanıt türlerini anlamak adına yardımcı olacaktır. Düğmenin iki biçimden birini alacağı bildiriliyor: Ya bir başparmak aşağı simgesi (beğeniler için bir başparmak yukarı simgesinin yanında) ya da Reddit’te aşağı bakan bir ok.
Twitter beğenmeme düğmesinin testleri neredeyse tamamlanmış gözüküyor, ancak YouTube‘ daki gördüğünüz beğenmeme düğmesine benzememe ihtimali hala var. Şu anda sınırlı olarak bazı iOS kullanıcılarının bir tweet‘in altında yeni olumlu oy ve olumsuz oy seçenekleri görebilirler. Ancak Twitter, eksi oyların herkese açık olarak gösterilmeyeceğini, yalnızca tweet‘i gönderen kullanıcının görebileceğinden bahsediyor. Öte yandan kullanılan oylar beğeni olarak görüneceği hakkında bir durum var.
Şu anda, yalnızca YouTube içeriklerinde bir beğeni ve beğenmeme sayısını gösteren bir düğme bulunurken, Reddit ve Quora gibi platformlarda aşağı ve yukarı oy düğmeleri bulunur. Facebook veya Instagram ve diğer hiçbir sosyal medya uygulaması, beğenmeme düğmesi ekleme fikrini uzun yıllar gündeme taşımayacak gibi görünüyor.
YouTube‘ un beğenmeme butonu herkes tarafından görülebilirken, Twitter aşağı oyları göstermek istemiyor. Bir eksi oy düğmesi eklemenin arkasındaki neden bariz iken, bu düğmenin herkes tarafından görülüp görülmeyeceği belirsizliğini hala koruyor.
IOS kullanıcılarının bazıları yanıtlarda yukarı veya aşağı yönlü okları oy vermek için görebilirler. Twitter, olumsuz oyların yalnızca tweet‘i gönderen kişi tarafından görülebildiğini ve oyların Quora ve Reddit dahil diğer platformlarda olduğu gibi yanıtların sırasını değiştirmeyeceğini kaydetti.
Bu özelliğin başarılı bir şekilde uygulanmasından sonra herkese açık hale geldiğini görmek en ufak bir sürpriz olmaz.