Çevremizde gerek doğa olaylarına bağlı gerekse etrafta yapılan elektrik tesisatı çalışmalarından dolayı oluşan elektriksel dalgalanma sonucu eşyası zarar görmemiş pek az insan vardır. Bu ve bunun gibi sorunları önlemek adına regülatör isimli cihazlar var olan sistemlere eklenir.
Regülatörlerin amacı ise şebeke frekansını sabit tutmak ve dalgalanma durumlarında sistemi besleyerek aynı frekansta kalmasını sağlamaktır. Bu sayede var olan elektrik şebekesine eklenen regülatör kapasitesi oranında cihazlarınızı korumuş olur.
Elektriksel dalgalanmalardan dolayı cihazlarda oluşabilecek sorunlar, kullanıcıları en çok üzen sorunlardandır. Çünkü bir çok servis bu tarz durumlardan dolayı hasar görmüş cihazları garanti kapsamı dışında bırakmaktadır.
Aynı zamanda regülatör kısa zamanlı elektrik kesintilerinde çalışmaları elzem olan cihazlarda kapasitesi ölçüsünde elektrik kesilse de devamlılık sağlayarak bu cihazlardan devamlılık sağlayan maddeleri de korumuş olur.
Tunçmatik firması geçtiğimiz günlerde iki yeni regülatör modelini piyasaya sundu. Reguline 2000VA ve 3000VA. Her iki üründe yanmaya karşı dayanıklı plastik gövdeden oluşuyor. Aynı zamanda küçük ve kullanışlı tasarımları ev ya da işyeri farketmesizin ortamlarda çok fazla sırıtmıyor. Elektriksel dalgalanmalar, akım dengesizliği için cihaz içerisinde termik sigorta,aşırı akım,kısa devre ve yüksek ısı devresi bulunuyor.
Bu cihazı alan içinde bulunulan bütün şebekeye bağlamak mümkün değil. Ancak hassasiyet arz eden cihazlar üzerinde kullanılması şiddetle tavsiye ediliyor. Özellikle elektriksel dalgalanmaların çok olduğu yerlerde bilgisayarlarında önemli bilgiler barındıran kişilerin mutlaka kullanmaları gerekiyor. Aynı zamanda akıllı telefon,tablet,akıllı tv ler gibi düşük akımlarla çalışan ancak pahada ağır cihazları böyle bir cihaz ile güvence altına almak kullanıcıya uzun vadede oldukça pozitif şekilde yansıyacaktır.
Hazırlayan: Uğurcan ÜN