Site icon TeknoDestek

TP-Link TL-MR100 4G Router İncelemesi

kapak 5

Günümüzde internet yaygın olarak kullanılsa dahi bir çok bölgede internet alt yapısı bulunmamakta. Bu durum haliyle internet ihtiyacı olan kesimi olumsuz yönde etkilemekte.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Tp-link 4G router TL-MR100 ürünü internet alt yapısının olmadığı ortamlarda GSM şebekesi üzerinden internete bağlanmamışı sağlıyor.

Tp-link’in geliştirdiği TL-MR100  ethernet yuvalarına sahip çıkarılabilen antenlere sahip bir 4G router olarak kullanılıyor.

Fiber, ADSL ya da Kablonet alt yapısı olmayan bölgelerde işletme, ev ve benzeri bir çok alanda internet kullanımı için tasarlanmıştır.

Tp-link TL-MR100  router ile Ülkemizde herhangi bir GSM operatörünün SİM kartını takıp, bağlı olan hattın internet paketini kullanabilir ve mekanın wi-fi ve kablolu internet bağlantısını kullanabiliriz.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Teknik özellikleri:

TL-MR100 router cihazın arka kısmında 2 adet RJ45 ethernet yuvası mevcut. Mevcut yuvalar sadece 10/100 Megabit hızlarını destekliyor.

Yuvalardan bir tanesi hem LAN, hem WAN portu iken, Diğer girişi sadece LAN özelliğini barındırıyor.

Router üzerindeki WAN portumuza asıl router cihazımız üzerinden kablo çekerek kablosuz router moduyla kullanabiliriz.

İsteğe bağlı olarakta SİM kartı takarak 4G router yapabiliriz. Cihazın içeriğinde kontrol paneli bu işlemlere izin veriyor.

Tp-link kutu içerisinde 1 Adet Cat5 kablosunu da barındırıyor.

Kablosuz bağlantı özelliklerini inceleyecek olursak 300 Mbps 802.11n olduğunu söyleyebiliriz.  Router 32 cihaza kadar destek veriyor. Bu sayede aynı anda birden fazla kullanıcı internet bağlantısından faydalana biliyor.

TL-MR100 router arkasında Micro SIM  girişi bulunuyor.  Tp-link kutu içerisine nano sim kartı adaptörünü de eklemeyi unutmamış.Siyah bir plastik parça mevcut bu alana sim kartını yerleştiriyor ve sabit kalması için bir tarafını etiket ile sabitliyoruz.

Sim kartımızı takar takmaz direk internet bağlantısını alıyor hiçbir işleme gerek kalmadan kullanıma başlayabiliyoruz. Fakat eger sim kartımızda pin kodu var ise router kontrol paneline giriş yaparak sim kartı pin kodumuzu girmemiz gerekiyor.

Her girişimizde pin kodu girmek istemiyorsak panel üzernde kaydetmemize olanak sağlıyor.

Router arkasında yer alan WPS tuşu sayesinde şifresiz eşleşme yapıyor aynı zamanda bu tuşa uzun süreli basılı tutuğumuzda da cihazı sıfırlayabiliyor.

Router arka kısmında yer alan antenler Wİ-Fİ anteni değil, 4G anteni olarak biliniyor. Ürünün Wİ-Fİ antenleri ise dahili.  Aslında bu bilgi oldukça önemli biz kullanıcılar tarafından bu antenler Wİ-Fİ anteni sanılıp menzili genişletmek için  daha büyük ve daha yüksek kazançlı Wİ-Fİ antenleriyle değiştire biliyoruz. Tabiki bu durum cihazımızın çalışmamasına sebep olacaktır.

Router ön yüzünde yer alan LED’lere baktığımızda güç, Wİ-Fİ, internet ve 4G sinyal göstergelerini görebilmemiz mümkün.

Tüm tp-link ürünlerinde olduğu gibi router kontrol paneli üzerinden bu özelliklerini kapatabiliyor ya da belirli saatlerde gösterilmesini sağlayabiliyoruz.

Hız konusunda ise router cihazımız operatörümüzün hizmet kalitesi ve bölgede sunduğu 4G altyaısının kapasitesine göre değişiklik gösterebiliyor diyebiliriz.

 

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!
Exit mobile version