Site icon TeknoDestek

Tor Browser Kurulumu Nasıl Yapılır?

Tor Browser Kurulumu Nasıl Yapılır?

Tor Nedir?

Tor, dünya çapındaki gönüllüler tarafından işletilen bir bilgisayar ağıdır. Bu ağdaki bilgisayarlarda, kullanıcıların Internet‘e Tor ağı üzerinden bağlanmasını sağlayan yazılımlar çalışır. İnternet‘e ulaşmadan önce, Tor Browser birkaç farklı bilgisayara (sunucuya) bağlanacak, izlerinizi her adımda silecek, gerçekte nerede ve kim olduğunuzu bulmayı zorlaştıracak.

Tor ağını kullanmanın en kolay yolu Tor Browser’ı indirmek ve kurmaktır. Bu tarayıcı, sizi Tor ağına bağlayan bir sürü başka yazılım eklenerek değiştirilmiş bir Firefox sürümüdür.

Tor Browser ile Tor ağını kullanarak hiçbir engellemeye takılmadan ve güvenli bir şekilde internete erişebilirsiniz. Artık Facebook’un, YouTube’un, Twitter’ın engellenmesi sizin için sorun değil. Tor Browser ile, ülkemizde internet tamamen kapatılmadığı sürece, istediğiniz her siteye erişebilirsiniz. Facebook’a, YouTube’a, Twitter’a erişememe sorunları tarih oluyor!

Tor Browser (Tor Tarayıcı) Nasıl Kurulur?

Ülkemizde Tor ağına ve dolayısıyla Tor Browser web sayfasına doğrudan erişim maalesef engellenmiştir. Bu nedenle Tor Browser’ı indirmek için VPN bağlantısı kullanacağız. Ülkemizde engellenmemiş ve ücretsiz kullanım seçeneği de sunan Browsec VPN’ni önerebilirim. Tüm tarayıcılara, tarayıcı eklenti mağazalarından eklenti olarak ekleyip etkinleştirerek VPN sunucularına bağlanabilirsiniz.

Hazırsanız, işlemlere başlayalım!

 

Özgür, erişim engellerine takılmadan ve en önemlisi de güvenli bir şekilde internetin tadını çıkarmanızı, keyfini sürmenizi dileriz!

Exit mobile version