Site icon TeknoDestek

The Sims 2 Windows 11’de Çalışmıyor

The Sims 2 Giriş Hatalarını Çözme

The Sims 2, Windows 11’de çalışmıyorsa oyun önbelleğini temizleyin, en son Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Dosyalarını indirin veya grafik sürücüsünü güncelleyin.

The Sims 2 Hataları

The Sims 2’nin Windows 11’de çalışmadığına dair raporlar yaygındır. Oyunu çalıştırmayı başaran kullanıcılar için süreç, Grafik Kuralı Oluşturucu da dahil olmak üzere bir dizi ince ayardan oluşuyordu.

Gerçi bu kadar karmaşık olmasına gerek yok! The Sims 2 açılmadığında veya başlatma sırasında çöktüğünde, bunun nedeni genellikle güncel olmayan bir grafik sürücüsü, eksik Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Öğeler veya DLL dosyaları ya da suçlanacak çakışmaları tetikleyen üçüncü taraf uygulamalardır.

The Sims 2 Windows 11’de Çalışmıyor Çözümü

Biraz karmaşık çözümlere başlamadan önce şu hızlı çözümleri deneyin:

1. Sims 2’yi uyumluluk modunda çalıştırın

The Sims 2 başlatıcısına (.exe dosyası) sağ tıklayın ve Özellikler’i seçin.

Uyumluluk sekmesine gidin, Bu programı uyumluluk modunda çalıştır onay kutusunu işaretleyin ve açılır menüden Windows 7’yi seçin.

Sims 2 Hataları

Değişiklikleri kaydetmek için Uygula ve Tamam’a tıklayın. Bu işe yaramazsa, açılır menüde listelenen diğer yinelemeleri deneyin.

2. Grafik sürücüsünü güncelleyin

Yetkili Kullanıcı menüsünü açmak için Windows+X tuşuna basın ve listeden Aygıt Yöneticisi’ni seçin.

Görüntü bağdaştırıcıları girişini genişletin, etkin grafik bağdaştırıcısına sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelleştir öğesini seçin.

Sürücüleri otomatik olarak ara seçeneğine tıklayın ve Windows’un PC’ye mevcut en iyi sürücüyü yüklemesini bekleyin.

Bittiğinde, Windows 11 PC’yi yeniden başlatın.

The Sims 2, Windows 11’de başlatılmadığında grafik sürücüsünü güncelleyin. Windows daha yeni bir sürüm bulamazsa üreticinin web sitesinde arayın ve en son sürücüyü manuel olarak yükleyin.

Bu aynı zamanda The Sims 2’nin Windows 10’da çökmesine de yardımcı olur.

Bu işi sizin yerinize yapacak olan Outbyte Driver Updater adlı eksiksiz bir sürücü güncelleme yardımcısını kullanarak sisteminizin sorunsuz bir şekilde çalıştığından ve tüm GPU sürücüsü hatalarından kaçındığından emin olun. Sürücülerinizi güvenli bir şekilde nasıl güncelleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

Outbyte Driver Updater uygulamasını indirip yükleyin .

Yazılımı başlatın ve uygulamanın tüm uyumsuz sürücüleri algılamasını bekleyin.

Şimdi, Güncelleştirilecek veya Yoksayılacak sürücüleri seçmeniz için size tüm hatalı sürücülerin bir listesini gösterecektir.

En yeni sürümleri indirip yüklemek için Seçileni Güncelle ve Uygula’ya tıklayın.

Değişikliklerin uygulandığından emin olmak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

3. Entegre GPU’yu devre dışı bırakın

4. Oyun önbelleğini temizleyin

 

  1. önbellek
  2. önbellek

5. OneDrive’ı ve diğer bulut depolama hizmetlerini devre dışı bırakın

Uzmanlarımıza göre OneDrive, Belgeler klasöründeki dosya depolarını değiştirebilir ve bu da The Sims 2’nin Windows 11’de çökmesine veya çalışmamasına neden olabilir.

6. Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Öğelerini Kurun

The Sims 2, MSVCP140.dll’nin eksik olduğunu veya VCRUNTIME140.dll’nin bulunamadığını belirten bir hata verirse, en son Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir paketlerini edinin.

7. The Sims 2’yi yeniden yükleyin

Sorun devam ederse, kalan dosyaları ve Kayıt Defteri girişlerini silmek için güvenilir bir yazılım kaldırıcı kullanabilirsiniz. Oyun yeniden yükleme sonrasında çalışacaktır!

Birkaç kullanıcı The Sims 2’yi doğrudan Windows 11 üzerinde çalışmadığında sanal bir makinede çalıştırabilir. Bunu yaparken Windows 7’yi veya işletim sisteminin daha eski bir sürümünü yüklediğinizden emin olun.

İlişkili makaleler;

 

 

Exit mobile version