Site icon TeknoDestek

Tenda Ac8 Router Kurulumu

tenda ac8 router kurulumu3
Evimizde ve işyerimizde Wi-Fi menzil sorununu çözen Tenda AC8 Router özellikleri ve kurulumunu anlayacağız. Kolay kurulum ve gelişmiş özellikleriyle öne çıkan Tenda Ac8, 100Mbps fiber erişimi olan bir modeldir. Orta ölçekli bir daire veya ofis için tasarlanmıştır. Ac8 AC1200 çift bant WiFi router cihazıdır. Ayrıca 1167 Mbps’ye (5GHz: 867Mbps ve 2.4GHz: 300Mbps) kadar WiFi hızı destekler. 2.4GHz ve 5GHz sinyallerini tek bir WiFi adı altında birleştiren entegre çift bant teknolojisi bulunmaktadır. Hızlı bant dinamik optimizasyon sistemi ile cihazlara otomatik dağıtılmaktadır. 4 * 6dBi yüksek kazanımlı antenlerle donatılmıştır. 28nm yüksek performanslı CPU ile daha iyi bir internet deneyimi sunmaktadır. Ayrıca Ac8 IPv6 protokolünü desteklemektedir. Bu özellik veri iletim süresini azaltarak ve gecikmeyi en aza indirmektedir. Son olarak Tenda WiFi uygulamasının uzaktan yönetim fonksiyonu Ac8’i yönetmenin en kolay yolunu sunmaktadır.

Teknik Özellikleri

100Mbps’ye kadar Fiber İnternet Desteği: Ac8, çift bantlı bir WiFi yönlendiricidir. 100Mbps fiber erişiminizden en iyi şekilde yararlanmak için 1167Mbps’ye kadar hızı desteklemektedir. Böylece tek bant router cihazlara nazaran altı kat daha iyi bir internet deneyimi sunmaktadır. Güç tüketimi nedeniyle, akıllı telefonların çoğu sadece 1 * 1 çift bantlı WiFi modülü ile donatılmıştır. Telefonunuzu 2.4G tek bantlı routera bağladığınızda, WiFi hızı 72Mbps altında sınırlı kalmaktadır. Bu yüzden 100Mbps fiberden yararlanamamasını ortaya çıkarmaktadır. Ancak bu cihazda böyle bir sınır bulunmamaktadır. IPv6 Protokol Desteği: Ac8 IPv6’yı desteklemektedir. Veri iletim süresini azaltır, gecikmeyi en aza indirir. Böylece oyuncular için daha akıcı bir oyun deneyimi sağlar. Akıllı Trafik Önceliği: 2.4GHz ve 5GHz sinyallerini tek bir WiFi adı altında birleştiren entegre çift bant teknolojisini barındırıyor. Daha hızlı bant, dinamik optimizasyon tarafından mobil cihazlarınıza otomatik olarak eşleştirilmektedir.

Tenda Ac8 Router Kurulumu

Tenda Ac8, üç farklı şekilde kurulum yapılmaktadır.   2. yöntem: Ana modeminizin üzerinde WPS tuşu varsa, modemde ve router’da WPS tuşlarına basınız. 10 saniye içerisinde otomatik eşleşecektir. 3. yöntem: Telefonunuzun uygulama mağazasından Tenda WiFi uygulamasını indirin. Bilgisayarda tarayıcı üzerinden yaptığınız aşamaları uygulama ekranında da yapabileceksiniz.
Exit mobile version