Site icon TeknoDestek

Telegram Nedir? Nasıl Kullanılır?

WhatsApp’ın kullanım koşullarını yenilemesi ile birlikte çoğu kullanıcı bu durumdan memnun kalmadığını söyleyebiliriz. Dünya genelinde bir çok kullanıcı WhatsApp uygulamasında çıkmaya başlarken bir yandan da alternatifleri araştırmaya geçti. Bu alternatiflerin en başına yazabileceğimiz ise uzun süredir WhatsApp’a rakip olan Telegram uygulaması.Whatsapp kadar iyi bir performansa sahip olan bu uygulama ile ilgili bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Telegram uygulaması hareketli gif bulma sanatsal fotoğraf editörü ve açık çıkartma platformuna sahip bir uygulama. Telegram hem mobil cihazlarda hem de masaüstü işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Uygulama android cihazlarda Play Store üzerinden İphone cihazlarında ise AppStore üzerinden indirelebilir. Telegram web girişi için ise https://web.telegram.org/#/login adresinden yapabilir. Ekrana gelen telefon bilgileri girildikten sonra gönderilen şifre ile web girişi yapılabiliyor.

Uygulama bulut tabanlı bir uygulamadır. Bu sayede yazılım, her platformda saniyeler içerisinde karşınıza gelir, içerikler eşleştirilebilir.Telefon numarası ile kolayca kayıt olunabilir. Ancak istenilen irtibatlarda telefon numarası verilmeden kullanıcı adı ile görüşme yapılabilir. Gizli sohbet imkânı da bulunduğunu söyleyelim. Telegram gizli mesajlaşmalardaki yazışmaları ve medya dosyalarını sunucularında saklamıyor olması da kullanıcıları memnun ediyor. Ayrıca bu mesajlar için sistem günlüğü de tutulmuyor. Böylece, Telegram bile sizin kime ve ne mesaj gönderdiğinizi bilemiyor. Kendini imha edebilen süreli mesajlar özelliği ile de gönderilen bir mesaj dilenirse belirlenen bir süre sonunda karşılıklı her iki cihazdan otomatik silinebiliyor. Bir mesajı içeriği sildiğinizde karşı taraftan da otomatik siliniyor. İletinin üçüncü taraflara iletilmesi engelleniyor. Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye, sohbette iki kişinin de görebileceği şekilde uyarı olarak bildirebiliyor. Gizli sohbet olmayan mesajlaşmaları ise sunucularında saklıyor. Belge ya da farklı biçimlerde her türlü dosyayı gönderebilme özelliği de bulunuyor. Dosya boyutu 1,5 GB’ı aşamıyor. Toplam paylaşılan / gönderilen dosya adedinde ise sınır yoktur. Bilinmeyen numaraların mesaj atması önleyebilme, kişiye özel son görünmeyi kapatabilme, hatalı yazılan mesajı sonradan düzenleyebilme, konum paylaşabilme, sesli arama özelliği gibi her mesajlaşma programında bulunan özelliklerinde olduğunu söyleyelim.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Gelelim gizlilik ve güvenlik kısmına. Bir mesajlaşma uygulamasında önemli kriterlerden biri de gizlilik ve güvenlik olması. Diğer kişilerle konuşurken, mesajların özel olarak kalması ve başkalarının erişemiyor olması kullanıcılar için oldukça önemli. Telegram uçtan uca şifreleme özelliğine sahip bir uygulama. Telegram bunun için MTProto yöntemini kullanıyor. MTProto’da da herhangi bir güvenlik açığı da şuan için bulunmuyor. Telegram’da sohbetleri PIN Kodu ve şifre ile korunabiliyor. Ayrıca özel sohbetleri, gizli mod klavyesi ve isteğe bağlı güvenlik katmanı bu uygulamayı diğer uygulamalardan önde olduğunu belirtelim. Kendi kendini imha eden mesajlar ve ekran görüntüleri de Telegram uygulamasını daha cazip tutuyor.

 

Telegram uygulaması üzerinden GPS kullanarak yakın çevrenizdeki kişileri görebilir veya ilginizi çekecek yakınınızda kurulan gruplara katılabiliyorsunuz. Telegram üzerinden farklı kanallara da abone olabilirsiniz. Bu kanallar arasında birçok verimli/kaliteli kanallar mevcut olduğunu görüyoruz. Telegram kullanırken kimlik belirtmenize gerek yok, birçok gizlilik ve güvenlik ayarı mevcuttur. Telegramda konuştuğunuz kişi ekran görüntüsü alırsa size bir bildirim geliyor. Telegram uygulamasında farklı bir özellik ise botlar kullanabiliyor olmanız. Bu botlar hem kanallarda hem gruplarda hem de normal sohbette kullanılabiliyor.

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!
Exit mobile version