Site icon TeknoDestek

Teams Toplantı Eklentisi Görünmüyor mu?

Microsoft Teams Toplantı Eklentisi

Microsoft Teams toplantı eklentisi Outlook’ta görünmüyor mu? Bu 9 Çözümü Deneyin. Teams Meeting eklentisi, Outlook masaüstü istemcisinde Teams toplantıları düzenlemenize olanak tanır. Teams Meeting eklentisini, eski veya uyumsuz Outlook uygulama sürümlerinde bulamayabilirsiniz. Microsoft Teams, Outlook veya bilgisayarınızdaki hatalar, Teams Meeting eklentisinin Outlook’ta görünmemesine neden olabilir.

Aşağıdaki sorun giderme adımları, Teams Meeting eklentisini Outlook’a geri getirmenize yardımcı olmalıdır.

Microsoft Teams Toplantı Eklentisi Outlook’ta Görünmüyor mu?

Microsoft Teams Toplantı Eklentisi 

1. Microsoft Teams toplantı eklentisi’ni uygulama üzerinden yükleyin. Microsoft Teams masaüstü istemcisi bilgisayarınıza yüklü değilse, Outlook’ta Teams Meeting seçeneğini bulamayabilirsiniz.PC’nizde yönetici hesabına giriş yapın ve Microsoft Teams’i Microsoft Mağazası veya Microsoft web sitesinden yükleyin. Daha sonra Teams’i açın ve Outlook uygulamasına bağlı aynı Microsoft hesabına giriş yapın.

Outlook’u açın ve Teams Meeting seçeneğinin Outlook Takvim sekmesinde artık görünüp görünmediğini kontrol edin. Eğer eklenti hala eksikse veya çalışmıyorsa, PC’nizin Outlook uygulamasını güncelleyin.

2. Microsoft Outlook ve Teams’i yeniden açın. Microsoft Outlook ve Teams uygulamalarını yeniden başlatmak, Teams Meeting eklentisini bulunamıyorsa veya diğer sorunları düzeltebilir.

3. Uyumlu bir outlook sürümü yükleyin. Teams Meetings eklentisi, Outlook 2013 ve daha yeni sürümlerinde bulunmaktadır. Eğer Teams Meeting, Outlook’ta görünmüyorsa, sorunları daha fazla sorun gidermeden önce Outlook istemcinizin sürümünü doğrulayın.

4. Outlook’u güncelleyin en son Outlook sürümünü yüklemek, eksik özellikleri geri getirebilir ve diğer Outlook sorunlarını düzeltebilir. Bilgisayarınızı internete bağlayın ve aşağıdaki talimatları izleyin.

5. Teams Eklenti DLL Dosyasını Yeniden Kaydedin. “Microsoft.Teams.AddinLoader.dll” dosyası, Teams Meeting eklentisinin Outlook’ta sorunsuz çalışmasına yardımcı olur. Bu Dynamic Link Library (DLL) dosyasını yeniden kaydetmek, Teams Meeting eklentisini Outlook uygulamanıza geri getirebilir.
Bu uzun ancak basit bir süreçtir. Microsoft Teams ve Outlook’u kapatın ve aşağıdaki adımları takip ederek “Microsoft.Teams.AddinLoader.dll” dosyasını yeniden kaydedin.

6. Microsoft Destek ve Kurtarma Yardımcısı’nı Çalıştırın

7. Microsoft Destek ve Kurtarma Yardımcısı’nın Outlook uygulamanızı kontrol etmesini bekleyin.

8. Teams Meeting toplantı eklentisi’nde günceleme yapın. Teams Meeting eklentisini görmüyorsanız, Outlook uygulamanızda etkin, yüklenmiş ve etkinleştirildiğinden emin olun.

9. Teams Meeting toplantı eklentisi çalışmıyor ise Microsoft Teams’ten çıkış yapın. Microsoft, Teams Meeting eklentisini Outlook’ta kullanırken sorun yaşıyorsanız, hesabınızı Teams uygulamasına tekrar bağlamanızı önerir.
Bilgisayarınızdaki Outlook’u kapatın ve aşağıdaki adımları izleyin.

Yukarıdaki sorun giderme adımlarını denedikten sonra sorun devam ediyorsa bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınızı yeniden başlatmadan önce Outlook ve diğer uygulamaları kapatın, kaydedilmemiş veri kaybını önlemek için.
Başlat menüsünü açın (Windows tuşuna basın), Güç simgesini seçin ve Yeniden Başlat’ı seçin.

Sıradaki makaleleri inceleyebilirsiniz:

Exit mobile version