Site icon TeknoDestek

SSD’ye Windows 10 Yüklenmiyor

SSDye Windows 10 Yüklenmiyor

SSD’ye Windows 10 yüklenmiyor ise ne yapmalısınız?

Bilgisayarınıza yeni bir SSD bağladıysanız ancak Windows 10’u yüklemek için kullanamıyorsanız, bu sorunu nasıl çözebileceğinizi öğrenmek için bu kılavuzu okumaya devam edin.

Genellikle ekranda görünen hata mesajı şudur: ‘Windows bu diske kurulamaz. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyüklemeyi desteklemeyebilir. Bilgisayarın BIOS menüsünde disk denetleyicisinin etkin olduğundan emin olun. ‘

İnsanların Windows 10 işletim sistemlerini SSD’ye yüklemeyi tercih etmelerinin nedeni, bilgisayarın daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Bununla birlikte, Windows 10’u SSD depolama alanına kuramazsanız, daha hızlı işlem hızlarının tadını çıkarabilmeniz ve makinenizde çalışabilmeniz için bunu yapmanıza yardımcı olacak çözümler vardır.

Windows 10’u SSD’ye yükleyemiyorum

Ön düzeltmeler

Diski GPT’ye dönüştürün

SSD’ye Windows 10 yükleyemiyorsanız, diski GPT diske dönüştürün veya UEFI önyükleme modunu kapatın ve bunun yerine eski önyükleme modunu etkinleştirin. Bunu yapmak için:

Windows 10 Media oluşturma aracını indirin

SSD’ye Windows 10 yüklenmiyor iseniz,

Bazı Windows ortamları bozulabilir ve SSD’yi kullanamayabilir çünkü bu adım çok önemlidir.

Bunu yapmak için:

BIOS’u güncelleyin

Windows için BIOS Güncelleme Çalıştırılabilir dosyasını indirerek bilgisayarınızın BIOS’unu A16 sürümüne güncelleyebilirsiniz. (Dell için gecerli yükleme) Dosyayı bilgisayarınızın üreticisinin sitesinden bulduğunuzda, aşağıdakileri yapın:

Not:  BIOS’u güncellerken bilgisayarınızı kapatmayın veya güç kaynağınızla bağlantısını kesmeyin, aksi takdirde bilgisayarınıza zarar verebilirsiniz. BIOS güncellemesi tamamlanana kadar bilgisayardaki diğer görevleri yapmayın. BIOS’u güncellemeden önce veri dosyalarınızı harici ortama yedekleyin.

En son BIOS sürücülerini ve Windows 10 ile uyumlu olan donanımla ilgili diğer sürücüleri PC’nizin model numarasını girerek aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Taktığınızda SSD’niz BIOS tarafından tanınmıyorsa, aşağıdakileri kontrol edin:

GPT’yi ayarlayın

Windows 10, SSD sürücünüzü görürse, ancak Windows 10’u SSD’ye yükleyemezseniz, ‘Bu diske Windows yüklenemiyor’ hatasını alırsınız. Seçilen disk GPT bölüm stilinde. ‘ Bu, BIOS ayarlarını değiştirerek veya diski MBR bölümleme stiline dönüştürerek düzeltilebilir. Bunu yapmak için:

Bu düzeltmelerden herhangi birini kullandıktan sonra Windows 10’u SSD’ye yükleyebildiniz mi? Aşağıdaki bölümden bir yorum yazarak deneyiminizi bize bildirin.

 

Exit mobile version