Site icon TeknoDestek

Sosyal Medyada Video Pazarlama “Küçük İşletme Rehberi”

Sosyal Medyada Video Pazarlama

Sosyal medya, küçük işletmelerin gözden kaçırmaması gereken ucuz ve güçlü bir araçtır. Sosyal kanallar, müşteri hizmetlerinden pazarlamaya kadar her şey için kullanılabilir.

Sosyal medya kullanıcıları videoyu sevdiği için, sosyal medya video pazarlaması erişilebilir, uygun fiyatlı ve her küçük işletme için akıllıca bir hareket. Ayrıca, markanızın tüketici farkındalığını artırmanın ve müşterilerle etkileşim kurmanın en kolay yollarından biridir.

Sosyal medya video pazarlamasına nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, işte markanızı videoyla güçlendirmek için kullanabileceğiniz en iyi sosyal medya kanallarının bir listesi.

YouTube

YouTube bir video paylaşım platformudur ve diğer sosyal medya ağlarından farklı olarak yalnızca videoları barındırır.

1 milyardan fazla kullanıcıyla, işletmenizi pazarlamak için harika bir yer.

Bir YouTube hesabına kaydolmak basittir ve bir Google hesabına giriş yapılarak yapılabilir. Kaydolduktan sonra, iş kanalınızı kanal resmi, başlık ve profil resmi ile özelleştirebilirsiniz.

Kanalınız hazır olduğunda, video yüklemeye ve diğer kullanıcılarla etkileşim kurmaya başlayabilirsiniz.

İpuçları

Facebook

2 milyardan fazla aktif kullanıcıyla, video pazarlama kampanyanızı Facebook’a taşımak zahmetsizdir. Başlamak için, işletmeniz için hızlı ve kolay bir sayfa ayarlamanız gerekir.

Sayfalar, adresiniz, çalışma saatleriniz, incelemeleriniz ve yaklaşan etkinlikleriniz gibi müşterilerin bilmesi gereken bilgilerle işletmenizi temsil edecek şekilde tamamen özelleştirilebilir. Sayfanızı “beğenen” kullanıcılar gönderilerinizi görecek ve bu gönderiler otomatik olarak haber akışlarında görünecektir.

İpuçları

Twitter

Twitter’ın çok büyük, çeşitli bir kullanıcı tabanı vardır ve düzenli kullanıcıları platformla son derece ilgilidir. Twitter sadece kısa, metin tabanlı mesajlardan ibaret değildir. Ağ ayrıca, kullanıcıların videoları doğrudan tweet’lerine yerleştirmelerine de olanak tanır ve bu tweet’ler, hesabınızı takip eden herkesin akışında açılır. Videolar 2 dakika 20 saniye uzunluğunda olabilir; bu, kısa bir kliple izleyicilerin ilgisini çekmek için bolca zaman sağlar.

İpuçları

4. Instagram

Facebook veya Twitter’ın aksine Instagram, yalnızca fotoğrafları ve videoları paylaşmaya adanmış bir sosyal ağdır. Bu nedenle, yalnızca oldukça görsel işletmelerin gıda veya moda sektöründeki işletmeler gibi başarılı olduğu bir ağ gibi görünebilir. Ancak biraz yaratıcılıkla, platformun hemen hemen her marka için çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram’ı kullanmak basittir. Bir hesap oluşturduktan sonra resimler, fotoğraflar ve videolar yükleyebilirsiniz. Sayfanızı takip eden kullanıcılar, bu güncellemeleri beğenebilecekleri veya yorum yapabilecekleri akışlarında göreceklerdir.

İpuçları

Snapchat

Snapchat, küçük işletmeler için niş bir platformdur. Uygulama, kısa video klipler ve resimler yüklemenize olanak tanır ve içerik doğrudan hesabınızı takip eden herkese gönderilir.

Snapchat’in ticari marka özelliği, kullanıcıların genellikle her videoyu akışlarından kaybolmadan önce yalnızca bir kez görüntüleyebilmeleridir, ancak bu kısıtlama yalnızca doğrudan kişilere gönderilen videolar için geçerlidir. Hesabınızın hikayesine yüklenen içerik, takipçileriniz tarafından 24 saat boyunca sınırsız sayıda görüntülenebilir.

Snapchat gönderilerinin geçici doğası ve uygulamanın kullanıcı tabanının bu listedeki diğerlerinden daha genç olması, çoğu küçük işletmenin kaynaklarını başka yerlere yatırmanın daha iyi olacağı anlamına geliyor. Ancak gençlere hitap eden işletmelerin buna bir şans vermesi akıllıca olacaktır.

İpuçları

Exit mobile version