Site icon TeknoDestek

MacOS’u Sonoma’ya Güncelleme

MacOS'u Sonoma'ya Güncelleme

MacOS’u Sonoma’ya güncellemeye hazır mısınız? Kılavuzumuz, Mac’inizi en son sürüm olan macOS Sonoma’ya yükseltmek için gerekli adımlarda size yol göstererek sorunları ortadan kaldırır. En son özellikleri ve güvenlik geliştirmelerini kısa sürede kullanmaya başlayacaksınız.

macOS Sonoma’ya Yükseltmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

macOS’i güncellemeye hazırlanırken macOS Sonoma’ya sorunsuz bir yükseltme sağlamak için birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız çok önemlidir:

MacOS’u Sonoma’ya Güncelleme

MacOS’un güncel sürümünü kullandığınızı doğrulamak için aşağıdaki adımları izleyin.

MacOS’u Sonoma’ya Güncelleme
Sonoma’ya Güncelleme

MacOS Ventura çalıştırdığınızı görürseniz, sıralı sürümler olduğundan Sonoma’ya güncelleme yapmak çocuk oyuncağı olacaktır.

MacOS’u En Son Sürüme Yükseltme

Apple bilgisayarınızı en son macOS’a yükseltmek oldukça basittir. Aşağıdaki adımları takip ediniz.

MacOS’u Sonoma’ya Güncelleme

Önemli: Sisteminizi güncellemeden önce verilerinizi yedekleyin. Ayrıca işlem sırasında Mac’inizin yeniden başlatılması gerekecektir, bu nedenle çalışmanızı kaydettiğinizden emin olun.

Sistem size sisteminiz için mevcut güncellemeyi gösterecektir.

Sonoma’ya Güncelleme

Bu pencerede herhangi bir güncelleme göremiyorsanız bu, sisteminizin güncel olduğu veya en son macOS’u desteklemediği anlamına gelir. Mac’iniz yükseltme sonrasında olması gerektiği gibi çalışmıyorsa sisteminizi önceki macOS sürümüne düşürün.

MacOS’u Terminal’i kullanarak yükseltmeyi tercih ediyorsanız bu talimatları izleyin.

MacOS’un Son Sürümünde Neler Var?

MacOS’u Sonoma’ya Güncelleme

macOS Sonoma’nın piyasaya sürülmesi, ilk kez Ekim 2022’de piyasaya sürülen öncülü macOS Ventura’ya göre nispeten küçük bir evrimsel adıma işaret ediyor.

Sonoma’daki kullanıcı arayüzü Ventura’nın tasarım dilini koruyor ve çoğu iyileştirme kaputun altında bulunabilir. Yine de keyfini çıkarmanız için bazı yeni özellikler de eklendi:

Mac’im neden en son macOS’a yükseltilmiyor?

Bunun nedeni depolama eksikliği olabilir. Güncelleme için yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olmak amacıyla güncellemenin boyutunu manuel olarak kontrol edin ve yeterli depolama kapasitesine sahip olduğunuzu doğrulayın. Bunu yapmazsanız, depolama alanında yer açmak için sisteminizi temizlemeyi düşünün . İnternet bağlantısının olmaması, Mac’in yaşlanması gibi başka sorunlar da olabilir.

Mac’imi güncellemek onu yavaşlatır mı?

Mac’inizin kaç yaşında olduğuna bağlıdır. Oldukça eski bir sisteminiz varsa, bir miktar yavaşlama veya gecikme yaşayabilirsiniz. Bununla birlikte, sisteminiz yalnızca iki ila üç yaşındaysa, bu güncellemeler genellikle performansı ve güvenliği artırmaya odaklandığından, güncelleme potansiyel olarak hız ve performansın artmasına neden olabilir.

Sonraki: Mac Çift Taraflı Yazdırma Nasıl Yapılır

Exit mobile version