Pek çok türde web tasarım hataları da, en acıklı olanlardan birkaçı, insanlar hedeflediğiniz anahtar kelimeleri aradığında sitenizin sıralamasına gerçekten zarar vere bilir.
SEO’nuza Zarar Veren Web Tasarım Hataları
Bu on büyük yanlış adıma bir göz atın ve bunlardan herhangi birinin siteniz için geçerli olup olmadığını kendinize sorun. Sadece birkaç dakikalık kod revizyonunun SEO’nuzda büyük bir fark yaratabilmesi ihtimali vardır.
1. Bir Hakkımızda Sayfasına Bağlantı Vermemek
Google tarayıcıları bağlantıları izlediğinde, içeriği toplamalarına yardımcı olacak birkaç genel terim ararlar. Her sayfanın üst kısmına ilgili bir başlık ve Hakkımızda ve İletişim sayfasına bağlantılar ekleyin. Bu, Google’ın sayfalarınızda gezinmesine ve botlarının sitenizdeki diğer her şeyi ayrıştırmak için ihtiyaç duyduğu içeriği bulmasına yardımcı olur.
Diğer href bağlantılarını dahil etmek elbette önemli olmakla birlikte. Google’ın algoritması bunları temel sayfaları ararken yaptığı zevkle takip etmeye bilir.
Web geliştiricileri, köprüleri biçimlendirmenin doğru yolunu hararetle tartıştılar, ancak eskisi kadar önemli görünmüyor. Google, href biçimlendirme kodundan çok adla ilgilenmekte.
2. Eski WordPress Eklentilerini Temizlemeyi İhmal Etmek
Google, Bing ve Yandex, siteleri test etmek için kullandıkları sanal bir makinede çözümlemeleri çok uzun sürerse siteleri düşürür. Ana sayfa geç geliyorsa, temel web sayfası hız gereksinimlerini karşılamıyorsa. O zaman sıralamanızda kayma başlayacağını görmek tabi ki mümkün ve adil olacaktır. WordPress’in hafif olması gerekiyor, ancak bu platforma güvenen sistem yöneticileri bile iyi bir donanıma sahip bir sayfanın yüklenmesinin 500 ms’den fazla sürdüğünü göre bilir.
Bu web tasarım hatasının meydana gelmesinin en büyük nedenlerinden biri. Ya eklentilere aşırı güvenmek ya da artık kullanılmayan eski eklentilerden kurtulmayı ihmal etmektir. WordPress yönetici paneline gidin ve listelenenlere gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını kendinize sorun.
Kendiniz yüklemediğiniz herhangi bir ad görürseniz, bir bağımlılık paketinin parçası olmadıkça bunları da temizlemek istersiniz.
Aynı bilgelik, arka uç geliştirmelerini Rails veya Node.js gibi bir çerçeveyle yönetenler için de geçerlidir çünkü bu ortamlardaki eklentiler performans için aynı derecede zararlı ola bilir.
3. Yönlendirmeleri Teşvik Eden Web Tasarım Hataları
İnsanlar, bir son kullanıcının tarayıcısını onları başka bir sayfaya yönlendirmeye teşvik etmenin. Bağlantıları güncellemek için iyi bir yol olduğunu söylerdi, ancak bu uygulamaya kapılıp gitmek çok kolaydır. Tarayıcı yeniden yönlendirmesini teşvik etmek yaygın bir web tasarımı hatasıdır. Ancak, bir sayfa yüklerken bunun meydana gelme sayısını sınırlamak için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Arama motoru botları, yeniden yönlendirmelerin sayısını takip edemezlerse bir döngüde takıla bilirler.
4. Şişirilmiş Görüntü Dosyalarını Barındırma
Sıkıştırılmış görüntü dosyası biçimlerinin bir nedeni vardır. Büyük, sıkıştırılmamış TIFF resimleri harika görünüyor, ancak yüklenmesi uzun zaman alıyor. TIFF ve diğer ilgili dosya yapıları normalde bir kullanıcının tarayıcısında çözmek için bir yardımcı uygulama gerektirdiğinden, Google bunları yine de üçüncü taraf indirmeleri olarak değerlendirir.
Yükleme sürelerini azaltmak ve dolayısıyla arama sıralamalarını iyileştirmek için resimleri ve PDF dosyalarını sıkıştırın. Sınırsız veri bütünlüğü sağlamanız gerekiyorsa, WebP’nin bazı sürümlerinde kullanılanlar gibi kayıpsız sıkıştırma algoritmalarını kullanabilirsiniz. Şimdi, 10 istemci tarayıcısından yaklaşık 9’unun bu resimleri yükleyebileceği kesin, bu nedenle kullanılabilirlikten ödün vermiyorsunuz.
5. Site Haritanızı Silme gibi Web Tasarım Hataları
İnsanlar bugün site haritaları hakkında eskisi kadar fazla konuşmuyor. Yani, anlamsız görünen o küçük XML grafiğini silmek isteseniz de, bu çok büyük bir hatadır. Bunun nedeni, bir site haritasının, büyük arama motorlarının takip edeceği bağlantıları spam olarak görmeden ekleyebilmesidir. Geliştiriciler site haritalarını esasen ayrı HTML veya XML olarak yazdıklarından, erişilebilirlik nedenleriyle de önemli olabilirler. Google bazen bunları belirli türdeki kamu hizmetlerini gerçekleştirenler için sitelerin sıralamasında dikkate alır.
6. Yalnızca Dinamik HTML Sayfalarına Güvenmek
Anında çok fazla içerik ürettiğimizi düşünürsek, neredeyse her sayfayı dinamik hale getirmek cazip gele bilir. YouTube gibi web devleri esasen bu şekilde çalışır, bu nedenle bunun web sıralamasına zarar vermesi biraz adaletsiz görüne bilir. Ancak, çoğu kişi YouTube boyutunda bir şey yayınlamıyor, bu nedenle en azından ana açılış sayfalarınızın tümünün temel HTML ve CSS ile oluşturulduğundan emin olmanız önemlidir .
7. Dinamik Olarak URL Oluşturma Hataları
Dinamik URL oluşturma için bir yer olsa da, sayfalarınızın çoğu buna güvenmemelidir. Sayfalarınıza mümkünse anlamlı olan ayrık adlar verin. Popüler çerçevelerin çoğu buna izin veriyor, bu yüzden yapmamak için gerçek bir neden yok.
8. Masaüstü Cihazlara Özel Tasarım
Masaüstü sitelerin mobil cihazlara yüklenmesi uzun zaman alır, bu nedenle mobil kullanıcılar için elverişsizdir. Arama motorları, siteleri sıralarken mobil performansı dikkate alır. Dereceye girseniz bile, bir sayfayı çözmek 1-10 saniye arasında sürerse , hemen çıkma olasılığı yüzde 123 artar. Sitenizin mobil cihazlarda nasıl yüklendiğini kontrol etmek için bir mobil işleme aracı ve fiziksel donanım kullanın.
9. Mobil Cihazlara Özel Tasarım
Bunun tersi doğrudur, çünkü insanlar bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan anahtar kelimeler aradığında mobil sayfalar iyi sıralanmaz.
Kullanılan cihazın türünü ve kullanıcı ekranının genel çözünürlüğünü algılayan duyarlı web tasarımı. Özellikle birkaç farklı platformun kullanıcılarına yönelik çok kanallı kampanyalar başlatmaya çalışanlar için hayati önem taşımaktadır .
10. 404 Hatalarını Çözmenin Hiçbir Yolu Olmaması
Arama motorları umarız bir kaynak bulunamadı hatasıyla karşılaşmazlar. Ancak yaparlarsa, onları sitenize geri yönlendirmenin bir yoluna ihtiyacınız vardır. En azından ana sayfanıza ve diğer önemli alanlara bağlantılar sağlayan bir reklam öğesi sağladığınızdan emin olun.
İlgili: Instagram web tarayıcısında nasıl kullanılır
SEO beklentilerinize zarar veren web tasarım hataları. Sonunda, harici bağlantılar başarısız ola bilir. Ve bunları izleyen arama motorları. Sitenizin 404 sayfasına gire bilir. Ana sayfanıza geri dönmek için zaman ayırdıysanız. Arama motorları bu başarısızlık durumundan bile anlamlı bir şey keşfedebilecektir. Bunun da ötesinde, bu hatalı biçimlendirilmiş harici bağlantılardan birini izleyen bir kullanıcının. Diğer bağlantılarınızdan birine tıklaması ve sitenize ek trafik sağlaması ihtimali yüksektir.