Site icon TeknoDestek

Samsung Tizen İşletim Sistemi

4 basamaklı Numaralara Mesaj Atamama

Apple dışındaki mobil telefon üreticileri ürünlerinde işletim sistemi olarak Google ın ve ortaklarının geliştirdiği Android işletim sistemini kullanıyorlar.

Samsung firması da Android işletim sistemini kullanan şirketlerden biri. Ancak yakın bir zamanda ‘TİZEN’ isimli işletim sistemine sahip telefonları piyasaya sürebilirler.

‘TİZEN’ işletim sistemi tamamen samsung un mühendisleri tarafından geliştirilen bir sistem. Ve yakın gelecekte öncelikli olarak ekonomik samsung akıllı telefon modellerinde kullanılması bekleniyor.

 

Sadece ekonomik modeller için değil, yüksek segmentler hatta amiral gemileri için de geliştiriliyor.

Tizen işletim sisteminin şimdilik diğer uygulamalarla kıyaslanabilecek tek yöne internet tarayıcıları. İnternet tarayıcısında HTML5 formatını kullandığı için şuanda piyasada olan akıllı telefonlar arasında en hızlı tarayıcıya sahip yazılım denilebilir.

Tizen in test edilebilecek bir uygulaması henüz yok. Çünkü Tizen için geliştirilmiş bir uygulama marketi henüz bulunmuyor. Ancak yakın bir zamanda samsung un Tizen işletim sistemine sahip telefonları piyasaya sürmeden önce uygulama marketini açıklayacağı tahmin ediliyor.

Tizen işletim sisteminin aynı zamanda Samsung un diğer akıllı cihazlarında kullanılacağı ve Samsung marka Tizen işletim sistemine sahip her cihazın birbirleriyle çok kolay şekilde senkronize olması bekleniyor. Aynı zaman akıllı tv mizi daha stabil şekilde kullanacağımız düşünülüyor.

Samsung Tizen işletim sistemi ile Android den tamamen vazgeçer mi ya da Tizen projesini gerçekten hayata geçirir mi bilinmez ancak önümüzdeki senelerde bu sistemin piyasaya sürülebileceği dedikodusu her geçen gün biraz daha artıyor.

Hazırlayan: Uğurcan ÜN

Exit mobile version