Site icon TeknoDestek

Samsung Telefonlarda PUBG Mobile 90 FPS Ultra HD Modu Aktif Etme

maxresdefault

Evet, yanlış duymadınız! 90/120 FPS kullanımı artık PUBG Mobile‘da mümkün! Sizler için derin araştırmalar yaparak bu özelliği aktif etmenin ve kullanmanın yolunu bulduk.

Bildiğiniz üzere Samsung, yıllardır izlemiş olduğu radikal bir karar ile, Avrupa ülkelerine, kendi geliştirdiği işlemci platformu olan Exynos isimli işlemciyle telefonlarını sunan, fakat Çin, Güney Kore, Amerika, Hindistan ve Latin Amerika‘da Qualcomm‘un Snapdragon işlemcisiyle ayrı bir yelpaze sunan bir firma. Snapdragon işlemci güç tüketimi, grafik performansı ve çoklu çekirdek özellikleri ile Exynos‘tan daha güçlü bir işlemci.

Hal böyle olunca mecburen ülkemizde satılan Samsung modelleri, bizi bazı ek özelliklerden mahrum bırakıyor.

Tencent firmasının yaptığı açıklama ve eklediği yeni güncelleme sayesinde, oyun deneyimini devrim niteliğinde etkileyecek bir detay ile oyuna 90/120 FPS ve Ultra HD grafik modunu aktif ettiğini açıkladı.

Kendi deneyimlerimle birlikte oyuna yepyeni bir boyut katan bu özellikler, benim gibi mobil oyun tutkunlarına adeta verilmiş bir ödül gibi.

Ülkemizde satışta olan birçok marka ve modelde, 90 FPS ve Ultra HD modu aktif olmadığı için sizlere, yapılacak algoritma değişiklikleri ile bu ayarı aktif etmenin son derece mümkün olduğu göstereceğim.

Not: 90/120 FPS, ekran özelliği 120Hz olan Samsung modellerde kullanılıyor; onun haricinde Ultra HD modu kullanmanız için herhangi bir engel bulunmuyor.

Bu işlem için, kullanılmak üzere 3 uygulama kurmamız gerekiyor.

Package Disabler Pro

Sadece Samsung cihazlarda çalışabilen ve 2.41₺‘den satılan program, cihazınız üzerinde yer alan birçok uygulama veya sistem dosyasını root olmaksızın devre dışı bırakabilmenizi sağlıyor. Yapacağımız işlemde bize rehberlik edecek bu uygulama, işlemin ana damarı diyebiliriz.



S20 Plus için kullandığım ayarlar bu şekilde. Cihazınız daha eski bir model ise, ona göre ayarları akıcı ya da dengeleyici moda göre ayarlamanızı öneririm. Ben FPS dropları yaşamamak için akıcı seçeneğini kullanıyorum; dilerseniz aynı ayarlarla Ultra HD modunu seçenerek, kapalı olan bu özelliği de aktif edebilirsiniz.


İşlem tam olarak bu kadar! Keyifli oyunlar dilerim.

Exit mobile version