Site icon TeknoDestek

Roku ile iPhone iPad veya Mac’in Ekranını Yansıtma

Rokuda AirPlay ile iPhone iPad veya Macin Ekranini Yansitma kapak

Roku'da AirPlay ile iPhone, iPad veya Mac'in Ekranını Yansıtma

Bu yazımızda Roku ile iPhone iPad veya Mac‘in ekranını yansıtma konusu ve işlem adımları ile ilgili detaylı bilgi vereceğiz.

iPhone, iPad veya Mac‘ten, Roku cihazınıza içerik akışı (ekran yansıtma) yapmak için AirPlay‘i kullanabilirsiniz.

Bunun için AirPlay özelliğine sahip bir Apple cihaza; ve bu Apple cihaz ile uyumlu bir Roku modeline ihtiyacınız olacak.

Roku’da AirPlay ile iPhone iPad veya Mac’in Ekranını Yansıtma

Apple ürünlerinde kullanışlı bir özellik olan AirPlay; iPhone, iPad veya Mac bilgisayardan, birçok farklı Roku modeline medya akışı (ekran yansıtma) yapmanıza olanak tanır. Bu, videoları, fotoğrafları ve diğer medyayı, TV’nizde görüntüleyebileceğiniz anlamına gelir.

iPhone, iPad veya Mac‘inizdeki içerikleri AirPlay özelliği ile Hulu veya HBO Max gibi uygulamalardan; ve web sitelerinden, direkt Roku cihazınıza aktarabilirsiniz. Veya iPhone ya da iPad‘inizdeki Denetim Merkezi‘nden ya da Mac‘inizdeki menü çubuğundan; cihazınızın tüm ekranını Roku cihazınıza yansıtabilirsiniz.

Roku’da AirPlay Özelliğini Nasıl Etkinleştirebilirsiniz?

Bu bölümde AirPlay ile içerik akışını anlatacağız; bir sonraki bölümde ise AirPlay aracılığıyla ekran yansıtmayı ele alacağız.

AirPlay’i Destekleyen Roku Modelleri

Tüm Roku modelleri AirPlay özelliğini desteklemez. AirPlay özelliğini destekleyen cihaz modellerini ve işletim sistemi sürümlerini aşağıdaki listelerde bulabilirsiniz!

Roku OS 9.4 veya Üzeri Bir Roku OS Sürümü Çalıştıran Cihaz Listesi

Roku’da AirPlay ile iPhone iPad veya Mac’in Ekranını Yansıtma

Roku OS 10.0 veya Üzeri Bir Roku OS Sürümü Çalıştıran Cihaz Listesi

Not: Kullandığınız Roku cihazın modelini kontrol etmek için Roku ana ekranında Ayarlar menüsüne gidin; ardından Sistem menüsünü ve ardından Hakkında menüsünü seçin.

Yukarıdaki Roku modellerinden birine sahipseniz; AirPlay ile içerik aktarmak için, iOS 12.3 veya üzeri bir iOS sürümü çalışan ve AirPlay‘i destekleyen iPhone, iPad veya iTouch gibi herhangi bir Apple cihaza; veya macOS Mojave 10.14.5 ya da üzeri bir macOS sürümü çalışan herhangi bir Mac bilgisayara da ihtiyacınız olacak.

iPhone veya iPad’den Roku’ya, AirPlay ile İçerik Aktarma

iPhone veya iPad‘inizde, TV‘ye aktarmak istediğiniz parçayı, videoyu, fotoğrafı, podcast’i vb. medyayı bulun.

Sonraki adımlar ise, hangi uygulamadan içerik aktarımı yapmaya çalıştığınıza bağlı olarak değişir. İşte, en yaygın içerik aktarım örneklerden bazıları!

Spotify’dan İçerik Aktarımı

Apple Müzik (Apple Music) Uygulamasından İçerik Aktarımı

Fotoğraflar (Photos) Uygulamasından İçerik Aktarımı

Hulu, HBO Max, Amazon Prime Video ve Diğer Mobil Akış Uygulamalarından İçerik Aktarma

iPhone veya iPad Ekranını AirPlay ile Roku’ya Yansıtma

Uygulamadan içerik aktarımı dışında ayrıca iPhone‘unuzun ekranını, Roku uygulaması aracılığıyla bir Roku cihazına yansıtabilirsiniz. Bu özelliğe, cihazınızdaki Denetim Merkezi’nden erişebilirsiniz.

Roku TV’nizin ekranında bir AirPlay şifresi gelebilir; bu şifreyi iPhone veya iPad‘inizdeki açılan pencerede girin.

Mac Ekranını AirPlay ile Roku TV’ye Yansıtma

iPhone veya iPad’deki işlemlere benzer şekilde; Mac‘inizden bir Roku cihazına ekran yansıtması yapabilirsiniz.

Roku’da AirPlay ile iPhone iPad veya Mac’in Ekranını Yansıtma

Bu yazımızda Roku ile iPhone iPad veya Mac‘in ekranını yansıtma konusu ve işlem adımları ile ilgili detaylı bilgi verdik.

En güncel teknoloji konuları ile ilgili teknik destek ve çözüm içeren videolar için Teknodestek YouTube kanalımızı da takip edebilirsiniz.

Ayrıca, yorumlar bölümünden, web sitemizde hangi konularla ilgili içerikler görmek istediğinizi iletebilirsiniz. Hangi teknik konularda arama motorlarında daha çok arama yaptığınızı belirtebilrisiniz. Böylece sitemizin içeriğinin daha alakalı ve zengin olmasına katkı sunabilirsiniz.

Hazıladığımız içerikleri beğeniyorsanız, bu içeriklerin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için, yazılarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ve böylece daha çok kişinin bu içeriklerden istifade etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Exit mobile version