Site icon TeknoDestek

PS5 Destekli SSD Ürünleri

ps5 ssd satin alma rehberi

SONY PlayStation 5 için oldukça güçlü bir SSD desteğinin olacağını bildirmişti , PlayStation 5‘in çıkmasıyla birlikte görmüş olduk ki SONY gerçekten vaadlerini yerine getirmiş olacak ki oldukça güçlü , performansı yeni nesile uygun bir SSD ile PlayStation severlerin karşılarına çıktı.

Yapılan testlere göre SONY  , Spider Man : Miles Morales oyunu için  , bir önce ki nesil PlayStation ile PlayStation 5 karşılaştırması yaptı. Yapılan testlere göre PS5 ile açılan oyun 13 saniyede açılrken PS4 Pro ile tam tamına 1 dakika 6 saniyede açılıyor.

Bu şahsen benim gibi ,  bir çok oyunsever için çok de  önemli bir detay olduğunu düşünmüyorum fakat günümüz teknolojisinin getirdiği teknoloji ile 13 saniye muazzam bir süre , tabi burada kullanılan SSD‘nin okuma ve yazma hızı da büyük bir etken.

SSD Nedir ?

Kelime anlamı : Katı hal sürücüsü anlamına gelen , bilgisayar depolama hiyerarşisinde ikincil depolama sistemi olarak işlev gören, verileri kalıcı olarak depolamak için tümleşik devre tertibatlarını kullanan bir veri depolama aygıtı. Bir diğer tanımıyla, çeşitli biçimlerde görünen ve bilgileri depolamak için farklı bir yola başvuran cihaz.

a) SSD Bellekler günümüz teknolojisinin en hızlı depolama birimlerinden biridir.

PlayStation 5 SSD Değeleri

PlayStation 5 ile birlikte gelen SSD birimi 5.5 GB/sn gibi yüksek bir değere sahip , bu değere sahip olan ürünlerin tümü PS5 konsolunuzla uygundur , ayrıca cihaz içerisinde 1 adet M.2 SSD yuvası mevcuttur.

1-ADATA XPG GAMMIX S70 BLADE SSD, 1TB


PS5 için uyumlu ilk SSD önerimiz ADATA‘nın S70 Blade modeli , ürün 1 TB olduğu için son derece yeterli olacağını söylemek mümkün , ayrıca işleme hızıda konsolun istediği miktar olduğu için sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz , fiyatı ise güncel kurlarla birlikte 2000 TL.

2-Seagate FireCuda 530 SSD, 1TB

Seagate firması ülkemizde de oldukça tercih edilen ürün modellerine sahip yelpazesi geniş bir firma bu ürün 7300 mb/sn işleme hızına sahip ultra güçlü bir ürün PS5 konsolunun karşılaması gereken değerlerin oldukça üstünde bir ürün bu nedenle gönül rahatlığıyla alınabilir. Ürün şuan 2700 TL fiyat etiketine sahip.

3-Corsair Force MP600 1TB 4950MB-4250MB/s M.2 SSD

Corsair ürünleri ülkemizde oyunseverler tarafından oldukça sevilen tercih edilen bir ürün grubu , marka olarak oldukça güven veren Corsair bu inceleme konumuzda da oyunseverleri yalnız bırakmıyor , SONY maalesef ki PS5 için ille de Gen4 SSD zorunluluğu koyduğu için harici biriminde en az dahili birim kadar hızlı çalışmasının gerektiğini düşündüğü için bu ürünleri listeledik , MP600‘de oldukça performanslı bir M.2 SSD ürünü fiyat olarak 2000 TL‘lik bir etikete sahip.

Ürünler fiyat olarak oldukça pahalı , ilerleyen günlerde her ürün gurubu gibi fiyat olarak gerileyeceğini ve daha alınabilir hale geleceğine inanıyorum , eğer ürünlerle alakalı daha detaylı bilgi almak isterseniz bizlere 11858 numaralı teknoloji destek hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version