Site icon TeknoDestek

PlayStation 5 (PS5)’te Ekran Görüntüsü Alma ve Paylaşma

PlayStation 5 PS5te Ekran Goruntusu Alma ve Paylasma kapak

Yeni nesil oyun konsolları ile birlikte yeni bir kullanıcı deneyimi ve ekran görüntüsü alma gibi işlemleri yapmanın yeni yolları geliyor. PlayStation 5 (PS5) dünya çapında, favori ekran görüntülerini DualSense denetleyiciyle paylaşmak gibi, birkaç yeni ve değiştirilmiş özellik ile oyunsever kullanıcılarının beğenisine ve deneyimine sunuldu. Bu yazımızda PlayStation 5 (PS5)‘te nasıl ekran görüntüsü alabileceğinizi ve paylaşabileceğinizi anlatacağız.

PlayStation 5 (PS5)’te DualSense ile Ekran Görüntüsü Alma ve Paylaşma

Ekran görüntüleri ve videolar, PlayStation 5 (PS5)‘te 4K çözünürlükte yakalanabilir. PS5 Etkinlikleri (PS5 Activities) aracılığıyla ekran görüntülerini paylaşmanın başka yolları da var.

DualShock 4 ile PlayStation 5 (PS5)’te Ekran Görüntüsü Alma ve Paylaşma

PlayStation 5 (PS5)‘te, geriye dönük (PS5) uyumlu PS4 oyunlarını oynamak için DualShock 4 kontrol cihazını kullanabilir, Oluştur (Create) menüsüne erişebilir ve ekran görüntülerinizi PS5‘te paylaşabilirsiniz. DualSense‘teki Oluştur (Create) butonu yerine, DualShock 4‘te Paylaş (Share) butonunu kullanmanız gerekecek.

PlayStation 5 (PS5) oyunları için bir DualSense gerekli olacak; bu nedenle Demon’s Souls oyununun PlayStation 5 (PS5) versiyonu veya Ratchet and Clank: Rift Apart gibi oyunlar oynarken DualShock 4 ile ekran görüntüsü yakalayamayacaksınız.

Exit mobile version