Akıllı telefonlar çıkmaya başladıktan sonra, telefonun kullanım yoğunluğu çok daha fazla arttı. Bu da ister istemez batarya problemini ortaya çıkarmıştır. Telefonların işlemci gücü, ekran kalitesi arttıkça, bir priz bağımlılığı oluşmaya başladı. Taşınabilir güç kaynakları ile bu sorun ne kadar indirgenmiş olsa da halen bir kablo bağımlılığı söz konusudur. Yeni akıllı telefonlarda Qi kablosuz şarj özelliği bulunuyor fakat kullanılabilmesi için bir şarj istasyonunun üzerine yerleştirilmesi gerekiyor. Bu durum, kabloyu ortadan kaldırıyor ama telefon yine bir yüzeye bağımlı kalıyor. Bu durumunun farkında olan birçok büyük firma var iken “Pi” isimli firma, bu sorun için en büyük adımı atarak, telefon şarjını bir kablo ya da yüzey bağımlılığından kurtarıyor.
Henüz prototip aşamasında olan cihaz, şuan için 30cm çapındaki alanda, tablet ve telefonları şarj edebiliyor. Kablosuz şarj özelliği olmayan telefon sahipleri de, kablosuz şarj özelliği olan bir kılıf alarak bu Qi cihazdan faydalanabilirler. 200$ gibi bir fiyattan satışa sunulması planlanıyor. Firmanın geliştirdiği bu cihaz, kablosuz şarj sektöründe ilk olma başarısını da elinde tutuyor.
Şuan için ön siparişte olan Pi önümüzdeki yıl raflardaki yerini alacağa benziyor. Sadece adaptöre bağlı hizmet vermeyi planlamayan firma kablosuz ses sistemleri akıllı ev sistemleri gibi merkezi bir cihaz modeli olarak da karşımıza çıkmayı hedefliyor.