Site icon TeknoDestek

Otomatik Yedekleme Neden Kullanılmalıdır

Otomatik yedekleme neden kullanılmalıdır; beklenmeyen olaylardan kaynaklanan veri kaybını önlemenin güvencesini sağlar.

Otomatik yedekleme neden kullanılmalıdır; beklenmeyen olaylardan kaynaklanan veri kaybını önlemenin güvencesini sağlar. Yedekleme yazılımı olmadan, kazara silinen, bozulan veya fidye yazılımı yoluyla kaybedilen veriler, kalıcı olarak kaybolabilir. Otomatik yedekleme, verilerinizi korumanın en güvenli ve verimli yoludur.

Verilerinizi yedeklemek için birçok mükemmel seçenek bulunmaktadır, bunlar arasında en iyileri buluta yedekleme hizmetlerimizde sıraladık. Diğer seçenekler arasında, verilerinizi yerel olarak sunucularda veya ağa bağlı depolama (NAS) üzerinde yedeklemek de bulunmaktadır. Hangi yedekleme metodunu tercih ederseniz edin, otomatik yedekleme neden kullanılmalıdır sorusunun yanıtı, verilerinizin beklenmeyen olaylar sonucu kaybolmamasını sağlar.

Otomatik Yedekleme Neden Kullanılmalıdır

Otomatik Yedekleme Neden Kullanılmalıdır

Otomatik Yedekleme Tanıtımı

Otomatik yedekleme, kullanıcıların ellerini pek kullanmadan verilerinin kopyalarını oluşturmasına olanak tanıyan bir yedekleme hizmetidir. Çevrimiçi yedekleme hizmetleri, bir veya daha fazla cihazdan gelen verileri uzaktaki bir sunucuda depolar. Başka bir popüler seçenek ise verilerinizi yerel bir cihazda tutan bir ağa bağlı depolama cihazı kullanmaktır.

İlk kurulduktan sonra, otomatik yedeklemeler genellikle çalışma saatleri dışında veya düşük aktivite dönemlerinde arka planda çalışır. Diğer bir seçenek de verilerinizi manuel olarak yedeklemektir. Bu, karmaşık prosedürlerle uğraştıran bir süreç olabilir, ki bunu aşağıdaki bölümlerde tartışacağız.

Otomatik Yedekleme Sistemleri Bir Yedekleme ve Kurtarma Stratejisi İçinde Nasıl Çalışır;

Otomatik yedekleme sistemleri, belirlediğiniz veri setlerinizi alır ve bir kopyasını genellikle güvenli uzaktaki bir sunucuya transfer eder. Bir program oluşturmak – genellikle bulut yedekleme sağlayıcıları ile birlikte sunulan bir özellik – verilerinizin düzenli aralıklarla kopyalandığından ve korunduğundan emin olur.

Bu, Backblaze gibi ürünleri kullandığınızda yedekleme sürecinin nasıl çalıştığını gösterir. Hangi verileri yedeklemek istediğinizi belirledikten sonra, Backblaze bir kopyasını sunucularına transfer eder. Kopyalanan veri orada bir sonraki yedekleme sırasına kadar kalır ve özellikle kurtarma veya geri yükleme sırasında indirilmeye hazırdır.

Otomatik Yedekleme Türleri: Tam, Artımlı ve Farklı

Otomatik Yedeklemenin Avantajları

Otomatik yedekleme süreci kullanmanın birkaç avantajı vardır, bunlar arasında zaman yönetimi, verimlilik ve güvenilirlik bulunmaktadır. En önemli avantaj, verilerinizin beklenmeyen durumlar karşısında kullanılabilir olma konusundaki güvendir.

Otomatik Yedekleme Neden Kullanılmalıdır

Otomatik ve Manuel Yedekleme

Manuel yedekleme, otomatik yedeklemenin tam zıttıdır. Belirli bir programda çalışmasının aksine, manuel yedekleme sadece siz başlattığınızda gerçekleşir. Bu veri koruma yöntemi, verilerinizi yedekleme konusunda hatırlamanızı gerektirir. Yukarıda belirtildiği gibi, insan hatası veri kaybının ana nedenlerinden biridir. Otomatik yedekleme, insan hatası kaynaklı kayıpları önler.

Otomatik Yedekleme Yazılımları

Otomatik yedekleme yazılımı, veri korumasını ve güvenliği artırmaya yardımcı olur. Ayrıca ölçeklenebilir bir çözümdür ve daha karmaşık yedekleme işlemleri için bir API kullanarak otomatik yedeklemeleri bağlamak ve yapılandırmak mümkündür.

Otomatik yedekleme yazılımı seçeneklerinden eksiklik yoktur ve doğru olanı seçmek zordur. İşte beğendiğimiz bazıları:

Otomatik Yedekleme Yazılımı Nasıl Kurulur

IDrive’ın masaüstü uygulaması, otomatik yedeklemeleri birkaç basit adımda kurmayı kolaylaştırır.

Otomatik Yedeklemeden Veri Nasıl Geri Yüklenir

IDrive hesabınızdan veri geri yükleme işlemi birkaç basit adımda gerçekleşir.

Otomatik yedekleme, verilerinizi korumanın ve geri yükleme ve kurtarma için kullanılabilirliğini sağlamanın en iyi yoludur. İnsan hatalarından kaynaklanan veri kaybını önlemesi, özellikle manuel yedeklemelerle gerçekleşebilecek bir avantajdır. IDrive gibi otomatik yedekleme hizmetleri, riskleri azaltmanın ve olası veri kaybını önlemenin mükemmel bir yoludur.

Siz otomatik yedekleme yazılımı kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız, deneyiminiz nasıl oldu? Tercih ettiğiniz belirli bir bulut yedekleme yazılımı var mı? Yorumlar bölümünde bize bildirin.

Ayrıca okuyun:

Exit mobile version