Site icon TeknoDestek

Nvidia Reflex Nedir ve Etkinleştirmeniz Gerekir mi?

gforcekapak

Rekabetçi çok oyunculu oyunlarda, olası her avantaj bir fark yaratır. Ve birkaç milisaniyelik gecikme bile zafer veya yenilgi arasındaki fark olabilir. Nvidia Reflex, en düşük sistem gecikmesiyle mümkün olan en iyi performansı elde ederek bir oyuncu olarak size yardımcı olur.

Nvidia Reflex, tüm Nvidia grafik kartları kullanıcıları tarafından kullanılabilen bir hizmettir, ancak en çok Nvidia 3000 serisi kart ve G-Sync monitör arasında eşleştirildiğinde parlar. Rekabetçi oyunlarda kendinize biraz daha avantaj sağlamaya çalışıyorsanız, Nvidia Reflex radarınızda olmalıdır.

Nvidia Refleks Nedir?

Nvidia Reflex, oluşturma gecikmesini %80’e kadar azalttığını iddia eden düşük gecikme süreli bir araçtır. Daha yumuşak kontrollerin ve daha hızlı tepki veren oynanışın çarpıcı bir fark yarattığı Fortnite veya Call of Duty gibi birinci şahıs nişancı oyunlarında en etkilidir . Guilty Gear Strive gibi çevrimiçi rekabetçi dövüş oyunları oynuyorsanız da fark yaratabilir .

Nvidia Reflex, size en iyi performansı sağlamak için her ikisinin ayarlarını birleştirerek hem GPU’yu hem de oyunun kendisini optimize ederek çalışır. Bunun mümkün olan en yüksek grafik anlamına gelmediğini unutmayın. Nvidia, en iyi kare hızlarını elde etmenize yardımcı olacak araçlara sahip olsa da, Reflex gecikmenizi neredeyse algılanamayacak kadar azaltmak için çalışır.

Oyunlar, oluşturma kuyruğu denen şeyle çalışır Bu, oyuna önce hangi nesnelerin işlenmesi gerektiğini söyleyen bir miktar programlamadır. Rekabetçi oyunlarda, imleç her zaman öncelikli değildir – ancak ekranda sorunsuz hareket etmek için artı işaretlerinize ihtiyacınız vardır. Düşük giriş gecikmesi ve yüksek yenileme hızı ile birleştiğinde, artı işaretlerinin düzgün işlenmesi, nokta atışı çekimler yapabileceğiniz anlamına gelir. 

Nvidia Refleks Gereksinimleri

Nvidia, Reflex’in 900 serisi ve üzeri tüm grafik kartlarında çalışacağını söylüyor. Aynı notta, Reflex’ten yararlanmak için bir G-Sync monitöre ihtiyacınız yok , ancak varsa daha iyi sonuçlar göreceksiniz.

Bununla birlikte, şu anda daha yüksek kaliteli bileşenleri almak için bütçeniz yoksa  Reflex etkinken mevcut sisteminiz hala daha iyi performans gösterecektir.

İhtiyacınız olan tek gereksinimler şunlardır:

Exit mobile version