Site icon TeknoDestek

Microsoft Defender Koruma Geçmişi ‘ni Temizleme

Microsoft Defender Koruma Gecmisi ni Temizleme 4

Microsoft Defender koruma geçmişi günlükleri, 30 gün sonra silinir. Fakat bu süreyi beklemenize gerek yok. İstediğinizde kendiniz kolayca bu işlemi yapın. Aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli.

Windows Defender, sizi virüslerden, kötü amaçlı yazılım tehditlerinden ve saldırılardan korur. Windows PC’nizde yerleşik olarak bulunan Microsoft’un antivirüs yazılımıdır. Taramalarının ve eylemlerinin bir kaydını Koruma Geçmişi klasöründe tutar.

Microsoft Defender Koruma Geçmişi Nedir?

PC’niz için en iyi antivirüslerden biri olan Windows Defender, yükseltmelerle daha iyi olmaya devam ediyor. Windows Defender tarafından yapılan algılamalar, Koruma Geçmişi sayfasında görünür. Bu Defender’ın  sizin adınıza gerçekleştirdiği eylemleri görüntüleyebileceğiniz anlamına gelir. Bunlar, kötü amaçlı yazılımları ve diğer tehditleri belirlemek ve engellemek için yapılan taramalardır. Ayrıca yapmanız gereken eylemler için öneriler de renklerle vurgulanır.

Ayrıca, kaldırılmış uygulamalar veya kapatılmış önemli hizmetler dahil olmak üzere tüm bu bilgilere erişim imkanı sunar. Bunlara erişmek oldukça kolaydır. Koruma Geçmişi, Defender Çevrimdışı taraması gerçekleştirirken görünen algılamaları da gösterir.

Defender Koruma Geçmişini temizlemek, PC’nizde yer açmanıza ve Defender’ın sorunsuz çalışmasını sağlamanıza yardımcı olur.

Koruma Geçmişi bir süre sonra silinse de, bu süreyi beklemek zorunda değilsiniz. Windows 10 ve 11’de Koruma Geçmişini temizlemenin yollarını birlikte inceleyelim.

Yerel Sürücüden Defender Koruma Geçmişini Temizleme

Yerel sürücünüzdeki Windows Defender klasöründeki Hizmet klasörünün içeriğini silerek Koruma Geçmişini manuel olarak temizleyin. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin.

Olay Görüntüleyiciyi Kullanarak Microsoft Defender Koruma Geçmişi Temizleme

Cihazınızdaki olay günlüklerini analiz etmek için kullanışlı bir uygulama olan Olay Görüntüleyici ile Defender Koruma Geçmişini temizleyin.

Bu adımlar sayesinde siz de İstediğiniz Zaman Microsoft Defender Koruma Geçmişini Temizleyin. Bunların dışında, PowerShell ve Grup İlkesi Düzenleyicisi kullanarak da Koruma geçmişini silebilirsiniz.

Exit mobile version