Kullandığımız cihaza SSD takmak istediğimizde, hard diski söküp yerine SSD takabiliyoruz fakat SSD‘lerin fiyatı yüksek olduğundan elimizden geldiğince yüksek performanlı, düşük kapasiteli SSD‘ler alıyoruz . Böyle bir durumda eğer CD-ROM kullanmıyorsak SSD‘mizi bağladıktan sonra bilgisayarımızın kapasitesini artırmak için CD-ROM yerine gerekli aparatlarla hard disk bağlayabiliriz.

Bağladığımız bu hard diskin, hem Windows kullanırken hem de Mac OS kullanırken aktif olmasını istiyorsak, bağlayacağımız hard diski biçimlendirme şekli çok önemli; böylelikle ister Windows ister de Mac OS olsun, hangi işletim sistemi açıksa ordan verilerimize ulaşabiliriz. Bunun için yapmamız gereken işlemlere başlayalım.

Öncelikele Launchpad‘i açıyoruz. Buradan, Diğer klasörünün içinde Disk İzlencesi yer alıyor;

Ekran Resmi 2016-05-28 19.21.45

ya da ikinci bir seçenek olarak  Spotlight aramasından, Disk İzlencesi yazarak, Disk İzlencesini açıyoruz.

Ekran Resmi 2016-06-03 14.10.21

Açtığımız Disk izlencesinde, bilgisayarımıza bağlı  hard disk, flash bellek  gibi donanımları sol tarafta görebiliriz. Bundan sonraki aşamada diskimizin üzerine tıklayıp ekranın üst kısmındaki Sil butonuna tıklamak.

Ekran Resmi 2016-06-03 14.15.24

Gelen uyarıda disk silmeyi onaylamamızı ve biçimlendirmede kullanılacak dosya sistemini istemekte. Biçim yazan yerde ExFAT‘ı seçip Sil butonuna tıklıyoruz.

Ekran Resmi 2016-06-03 14.18.05

Bundan sonraki aşamada cihazımızı, hem Windows hem de Mac OS işletim sistemlerinde aynı anda kullabileceğimiz bir şekilde biçimlendirilmiş olduk. İstersek bu işlemleri harici hard disk ve flash belleklerimiz için de yapabiliriz.