Site icon TeknoDestek

MacOs DNS Cache Bellek Nasıl Silinir

Mac os İşletim Sisteminde DNS cache Bellek Nasıl Silinir

Bu yazımızda sizlere Apple bilgisayar kullanıcılarını ilgilendiren MacOs DNS Cache bellek silme işlemini detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Macbook bilgisayarlarınız da tanımlı olan cache belleği bazen silmemiz gerekebiliyor. Böylece bilgisayarımızın daha verimli çalışması ve bazı hataların giderilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca uygulama kullanımlarında önbelleğe alınan veriler işletim sisteminde bazı hatalara neden olmaktadır. Bu tarz durumlarda cache belleği silmemiz gerekir.

DNS ve Cache silme işlemi için terminal üzerinden işlem yapmamız gerekiyor. Şimdi gelin birlikte DNS ve Cache silme işlemlerini tüm detayları ile görseller üzerinden sizlere anlatalım.

MacOs DNS Cache Bellek Nasıl Silinir?

İlk olarak bilgisayarımızdan terminali açıyoruz.

Ardından terminal ekranına sudo dscacheutil -flushcache yazıyoruz. Enter yaparak komutu işlevini aktif hale getiriyoruz.

Daha sonrasında bizden bilgisayarımızın şifresini ister. Bu ekrana bilgisayar açma şifremizi giriyoruz. Ardından bir sonraki adımda ise sudo killall -HUP mDNSResponder yazıyoruz. Enter ile işlemi tamamlıyoruz.

Sonrasında daha önce girdiğimiz ve güvenli değil uyarısı aldığımız sitemize erişim yapıyoruz.

Mac’inizdeki internet bağlantısını ve önbelleğe alınan içerikleri USB kullanılarak bağlanan iOS aygıtlarıyla paylaşabilirsiniz. Bu özellik paylaşımlı önbelleğe alma olarak da adlandırılır. Böylece bu işlemi sürekli olarak yapmak zorunda kalmazsınız.

Varsayılan olarak, önbelleğe alınan içerik başlangıç disk bölümünde saklanır. Mac’inizde boş olan disk bölümleri varsa, önbelleğe alınan içeriğin saklanacağı yeri seçebilirsiniz.

Böylece cache bellek silme işlemi için gereken adımları tamamladınız. Umarız makalemiz sizler için faydalı oldu. Ayrıca dilerseniz MacOs işletim sistemine nereden bakılır makalemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version