Site icon TeknoDestek

Mac Gizli Dosya Görüntüleme ve Oluşturma

Mac Gizli Dosya Görüntüleme ve Oluşturma

Bu yazımızda sizlere Mac gizli dosya görüntüleme ve gizli dosya oluşturma ile ilgili detaylı bilgi vereceğiz.

macOS işletim sisteminde gizli dosyalara erişmek, birçok sorunu gidermede kullanışlı bir yöntemdir. Bu dosyalar, Mac’te yaşadığınız sorunları çözmek için ihtiyaç duyduğunuz dosyaları bulmanıza yardımcı olabilir. Ve ayrıca Apple, kritik öneme sahip sistem dosyalarını gizli dosya olarak sisteme kaydeder. Göremediğiniz dosyaya zarar veremezsiniz. Dolasıyla bu bağlamda size, herhangi bir Mac bilgisayarda gizli dosyaları nasıl bulabileceğinizi ve kontrol edebileceğinizi anlatacağız.

Bir Mac bilgisayarda herhangi bir klasördeki gizli dosyaları görüntülemek için o klasörü açın. Ve ardından Command + Shift + . tuşlarına (aynı anda) basın. Bu tuş kombinasyonuna aynı anda bastığınızda, o klasördeki gizli dosyalar görünecektir. Bu işlemi, gizli dosyalara sahip herhangi bir klasörde de aynen tekrarlamanız gerekir.

Mac Gizli Dosya Görüntüleme

macOS işletim sistemine sahip bir Mac bilgisayarda gizli dosyaları görüntülemek için iki kolay ve basit yöntem vardır.

Klavye Kısayolu ile Mac Gizli Dosya Görüntüleme

Terminal ile Mac Gizli Dosya Görüntüleme

Mac Bilgisayarda Dosyalarınızı Gizleme ve Görünür Yapma

macOS işletim sistemi çalışan Mac bilgisayarınızda kendi dosyalarınızı da gizleyebilirsiniz. Kendi dosyalarınızı veya klasörlerinizi kalıcı olarak gizlemek için aşağıda adımları uygulayın.

Bu yöntem, başkalarının görmesini istemediğiniz hassas şeyleri saklamak için harikalar yaratır.

Gizli Dosyaları Görünür Yapmak için Kullanabileceğiniz Diğer Yöntemler

Bazı dosyalar gizli dosya statüsünde sayılmaz; ancak yine de birçok kişi tarafından bu dosyalar bulunamaz. Belirli bir dosya veya klasörü bulmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

Kütüphane (Library) Klasörünü Bulma

macOS işletim sistemli Mac bilgisayarlarda üç farklı Kitaplık (Library) klasörü vardır. Bu klasörleri bulmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

Finder’da Diğer Seçenekleri ve Öğeleri Görüntüleme

Mac Gizli Dosya Görüntüleme ve Oluşturma

Bu yazımızda sizlere Mac gizli dosya görüntüleme ve gizli dosya oluşturma ile ilgili detaylı bilgi verdik.

En güncel teknoloji konularıyla ilgili teknik destek içeren videolar için Teknodestek YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz.

Exit mobile version