Site icon TeknoDestek

LinkedIn Profil Görünürlüğü ‘nüzü Yönetmek için İpuçları

linkedin profil gorunurlugunuzu yonetmek icin ipuclari 1

Sizi LinkedIn’e ekleyen rastgele kişilerden ve spam göndericilerden korunmak için  LinkedIn Profil Görünürlüğü ‘nüzü yönetin. Bunu nasıl yapacağınızı size adımları ile anlatacağız.

LinkedIn profiliniz herkese açık alanda ve başkaları tarafından kolayca görüntülenir. Fakat kesinlikle kişisel bilgilerinizin tüm sosyal medyada olması doğru değildir.

Ama merak etmeyin LinkedIn, profilinizi görünürlüğünü ve arama gibi ayarları yapmanıza olanak tanır. LinkedIn profil görünürlüğünüzü etkili bir şekilde yönetmek için aşağıdaki adımları izleyin.

LinkedIn Profil Görüntüleme Modunuzu Ayarlayın

LinkedIn’in kullanışlı bir özelliği, profil görüntülemedir. Burada, diğer LinkedIn kullanıcılarının profillerini görüntüleyip görüntülemediğinizi görüp göremeyeceğini ayarlayın. LinkedIn’de profil görüntüleme seçenekleri için

Alternatif olarak;

  1. Adınızı ve başlığınızı gizleme
  2. Sadece nerede çalıştığınızı gösterme
  3. Yalnızca Anonim LinkedIn Üyesini gösterecek olan Özel modu kullanın.

Ayrıca Özel modu seçince, LinkedIn profilinizi kimlerin görüntülediğini göremezsiniz.

Herkese Açık Profil Bilgilerini Düzenleme ve Önizleme

Bir aramada görünürseniz, oturum açmamış kişiler LinkedIn profilinizi görür. Burada onlara nasıl görüneceğinizi seçin. Bir değişikliğin gerekli olup olmadığını görmek için önce genel profilinizi önizlemeniz önemlidir. Bunun için, Genel profilinizi düzenleyin veya Görünürlük ayarları altında Değiştir‘e tıklayın.

Profil görünürlüğünüz otomatik olarak Herkese Açık olarak ayarlıdır. Değiştirmek için

E-posta Adresinizi Kimlerin Görebileceğine veya İndirebileceğine Karar Verin

E-posta adresiniz, gizlilik ayarlarınıza bağlı olarak LinkedIn profilinizden görünür veya indirilir. Bu, istenmeyen e-postalar almanıza sebep olur. Neyse ki, e-posta adresinizi kimlerin görüntüleyebileceğini veya indirebileceğini değiştirme imkanınız var.

Birisi verilerini LinkedIn’den dışa aktarırsa, e-posta adresinizi indirebilir. Bunu önlemek için geçiş düğmesini açmanız veya kapatmanız yeterli.

Soyadınızı Kimlerin Görebileceğini Değiştirin

İsim ve soyadınız sizi tanımlamak için kullanılır. LinkedIn’de herkesin adınıza ve soyadınıza erişmesini istemiyorsanız, adımları takip edin.

Ancak, tam adınızı kullanarak sizi arayan herkes (bağlantılı olsun ya da olmasın) LinkedIn profilinizi yine de bulur.

LinkedIn Dışında Profil Görünürlüğünüzü Kontrol Edin

Belirli uygulamalar ve onaylı hizmetler, izin verirseniz LinkedIn profilinizdeki bilgileri bulup ve görüntüler. Outlook gibi uygulamalar ve bazı işe alım araçları, LinkedIn profilinizden ilgili bilgileri alır. Bunu;

 

Exit mobile version