Site icon TeknoDestek

Kullanıcı (Oturum Açma) Şifresi Unutulan Windows 10 Bilgisayarı Sıfırlama!

Kullanıcı Oturum Açma Şifresi Unutulan Windows 10 Bilgisayarı Sıfırlama kapak

Kullanıcı (oturum açma) şifrenizi unuttuğunuzda, bilgisayarınızda herhangi bir nedenden dolayı oturum açamadığınızda veya benzer başka bir nedenden dolayı Windows 10 bilgisayarınızı fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekiyorsa, bunu bir DVD, disk veya USB kullanmadan yapmanın kolay bir yolu vardır.

Bu işlem ile, bilgisayarın sabit diskine (hard diskine) kaydedilmiş tüm verileri kaybedeceğinizi unutmayın. Bu işlem sonrası bilgisayarınız, Windows 10 yeni (sıfır) kurulum varsayılan ayarlarına sıfırlanacaktır.

 

Bu aşamadan itibaren yapılandırma sihirbazını takip edin.

 

Kullanıcı hesabı (oturum açma) şifresini bilmeden bir bilgisayarı varsayılan ayarlara sıfırlama seçeneği, Microsoft’un Windows 10’e eklediği güzel özelliklerden biridir. Önceki Windows sürümlerinde, şifreyi sıfırlamak için harici bir disk, DVD veya USB kullanmadan bu işlemi yapmak mümkün değildi ve ayrıca, işletim sistemini yeniden kurmanız gerektiğinde, Windows’u etkinleştirmek için ürün anahtarına sahip olmanız gerekiyordu. Artık her bilgisayar İnternet üzerinden dijital olarak kaydedildiğinden, ürün anahtarlarını muhafaza etmeye gerek kalmıyor.

 

Exit mobile version